Előkészítés: A cukrozott citromhéjat és aszalt barackot apróra vágjuk, megöntözzük a rummal, lefedjük, és fél óráig áztatjuk-érleljük. A mandulát durvára vágjuk.
Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral és az élesztővel. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és felfuttatjuk (kb. 10 perc). Fakanállal, erőteljes mozdulatokkal belekeverjük a tojássárgájákat, a margarint/vajat és 1 csipet sót (egészen lágy tésztát kapunk). Konyharuhával letakarjuk, meleg helyen fél órát kelesztjük. Beledolgozzuk a masszába (a rummal együtt) a cukrozott citromhéjat, az aszalt barackot és a mandulát. Kiskanálnyi adagokra szaggatva golyókat formálunk belőle, és tálcára sorakoztatjuk őket. Az olajat felforrósítjuk (ügyeljünk arra, hogy ne hevüljön túl, mert a fánkocskák könnyen megégnek, viszont a belsejük nyers marad!), majd mérsékeljük a tüzet, és 12-15 darabonként kisütjük a golyóbisokat. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk a zsiradékot, és még melegen megszórjuk vaníliás vagy fahéjas porcukorral. Frissen, langymelegen az igazi!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.