Elkészítés: A töltelékhez az olajon megdinsztejük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a megmosott, megtisztított, feldarabolt agyvelőt, és gyakran megkevergetve pár perc alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet és az aprított zöldpetrezselymet, felöntjük a tejjel, és még pár percig főzzük, amíg a liszt is megfő. Sózzuk, borsozzuk.
Közben bekeverjük a palacsintatésztát: a tojásokat a liszttel és a tejjel, az ásványvízzel és az olajjal. Sózzuk! A masszához annyi ásványvizet használjunk, amennyitől megfelelő sűrűségű lesz. Fontos, hogy a palacsintatésztát hűtőben legalább egy fél órát pihentessük. Utána kisütjük a palacsintákat.
Minden palacsinta közepébe 1-1 jó kanál tölteléket teszünk és összehajtogatjuk, majd panírozzuk, és forró olajban kisütjük.
Salátával tökéletes főétel is lehet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.