Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Verdás Villám McQueen torta recept
recept
Rafinált

Verdás Villám McQueen torta

120 perc
0 adag
Költséges
2011. 01. 07.
Hozzávalók
2darab tojás
10dkg cukor
17.5dkg liszt
0.75dl tej
0.75dl olaj
0.5csomag sütőpor
2darab tojás
10dkg cukor
17.5dkg liszt (ebből 2 evőkanál kakaó volt)
0.75dl tej
0.75dl olaj
0.5csomag sütőpor
20dkg cukor
2evőkanál víz
2evőkanál tej
2evőkanál kakaó
3darab tojás
1.5evőkanál liszt
ízlés szerint rum
1evőkanál zselatin
6evőkanál víz
1evőkanál margarin
2evőkanál méz

Elkészítés

Elkészítés: A tortalapokhoz a cukrot kimérjük, keverőtálba tesszük, ráöntjük a tejet és az olajat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukros-tejes tálba tesszük, a fehérjéket másik keverőtálba, teszünk hozzá pár csepp citromlevet, csipet sót, ezekkel hamarabb keményszik a habunk.A kakaót átszitáljuk, rámérjük a lisztet, rátesszük a sütőport, összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük, mikor már elég kemény, hozzáadjuk a 4 dkg cukrot, ezzel jó kemény habbá verjük.

Az olajat, cukrot, tejet, tojássárgát szintén kicsit elkevertjük, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet, ezzel jól kidolgozzuk (mixerrel 2-3 perc), majd utána már csak a mixer villáival vagy egy kézi habverővel beleforgatjuk a habot is. Nem kell annyira óvatosan, mint a piskótánál, de azért nagyon ne gyötörjük.

Egy tortaforma (én ehhez egy kisebb tepsit használtam) alját kibéleljük papírral, oldalát lekenjük valamilyen zsiradékkal, majd 175 fokos sütőbe toljuk, kb. 25-30 percet sütjük, de ez sütőfüggő. Tűpróbát végezzünk.

Ugyanígy készítjük el a másik tortalapot is, kakaó nélkül.

A krémhez a cukrot szárazon összekeverjük a liszttel és a kakaóval, majd hozzáadjuk a folyadékokat és tojást, jól elkavarjuk egy kézi habverő segítségével. Vastagaljú edényben állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük, a lényeg, hogy főzzük is kicsit, pöfögjön 1-2 percig, mint a tejbegríz. Ezután hűtőfürdőbe tesszük, így csak néha kell belekeverni, nem bőrösödik be olyan hamar.

A margarint vagy vegyük ki jópár órával a hűtőből, hogy tudjon felmelegedni eléggé, vagy ha nem puhult meg eléggé, mert nincs olyan meleg a lakásban, akkor tegyük be mikróba alacsony hőfokon pár fordulatra. Akkor jó, ha szinte már olvad, olyan puha. Ez fontos ennél a krémnél, ugyanis csak ekkor lehet igazán jól kihabosítani.

Mikor a margarint kihabosítottuk, adjuk hozzá a kihűlt pépet, majd ezzel is jól dolgozzuk ki. Mikor már jó habos, akkor jelentős világosodás vehető észre rajta, szinte kifakul, de majd az állással ismét sötétedik.

A krém elég a megtöltéshez és a külsejének bevonásához is.

A fondant-hoz a porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk közepére egy lyukat. A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már jó forró, adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd kavarjuk mindaddig, míg teljesen szétolvad benne. Öntsük a porcukorhoz, majd kanállal kavarjuk bele, adagoljuk közbe bele a porcukrot, mikor már nem tudjuk kanállal kavarni, tegyük porcukorral meghintett munkalapra, és gyúrjunk bele annyi porcukrot még, hogy ne ragadjon már a munkalapra, sem a kezünkre (nekem 1 kg porcukorból bő 10 dkg maradt). Csomagoljuk fóliába be, tegyük bele zacskóba, majd hagyjuk, hogy pihenjen egy napot.

Mikor elővettem elég keménynek találtam, ezért gyúrtam még bele margarint, ezt úgy oldottam meg, hogy kezemet bekentem margarinnal vastagon, és úgy gyúrtam át egy kisebb adag masszát, így már jónak találtam.

Ezután elosztom a masszát színenként. Jelen esetben a sok piros kellett, ebbe ételfestéket tettem, amíg elértem a kívánt színt, persze kellett egy kevés sárga is, amit szintén ételfestékkel értem el, illetve fekete, amihez pedig széntablettát törtem össze és kevertem bele. A szemeihez mandulaaromát használtam, de abból csak parányi kell.

Persze a fondant-t csak akkor nyújtom ki, ha már a torta kész a bevonásra, azaz megvan töltve, be van fedve a krémmel, mert ezzel fog rátapadni és persze egy picit állt is a hűtőben. Az egészet először a piros fondant-nal vontam be, és arra ment a többi színű minta, kis lekvár segítségével, hogy tapadjon. A fondant-nal azért óvatosan kell bánni, mert könnyen reped, szakad, tehát csak ügyesen, a legnagyobb bevonatot, jelen esetben a pirosat téglalap alakúra nyújtottam, és keményítővel meghintett nyújtófára tekertem, úgy tettem rá a tortára, majd rásimogattam.

A verda formázását kép alapján javaslom, erre nincs recept, kell hozzá kis kreativitás, kézügyesség. Viszont nem kell megijedni sem tőle, mert nekem is ez volt az első próbálkozásom, és ez lett elsőre az eredmény, tehát gyakorlással sokkal jobb is lehet.

Megjegyzés
Az íze fenséges, nem túl édes, nagyon jó. És persze a családban majd senki nem akarja elhinni, hogy te csináltad, ráadásul a gyermeked arca, amikor meglátja… minden fáradtságot megér. A receptet és a fotót Dzsincsilla küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.