Elkészítés: A veséket hosszában kettévágom, a húgyvezetéket teljesen kimetszem éles késemmel, leforrázom, felszeletelem. A tarját és a kolozsvári szalonnát vékony csíkokra, a kolbászt és a hagymát karikákra vágom. A velőt az esetleges csontszilánkoktól megtisztítom, leöblítem. A paprikát és a paradicsomot felkarikázom, a veseszeleteket megforgatom a lisztben, félreteszem.
Egy mélyebb serpenyőben a szalonnát kiolvasztom, hozzádobom a felcsíkozott tarját, a karikákra vágott hagymát és a kolbászt, zsírjára sütöm. Beleadom a lisztbe forgatott veseszeleteket, átpirítom, mehet hozzá a felkarikázott paprika és a paradicsom is. Meghintem pirospaprikával, fűszerezem sóval és őrölt borssal, felöntöm a fehérborral. Alaposan elkeverem, majd óvatosan beleadom a velőt. Zsírjára sütöm, már nem keverem, csak rázom a serpenyőt, a velő ne törjön szét.
Azon melegében, friss kenyérrel és kedvünk szerinti savanyával adom az asztalra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.