Elkészítés: Egy nagyobb méretű tálban először összekeverem a száraz anyagokat (lisztet, élesztőt, sót, cukrot), majd hozzáöntöm a tejet is.
Gépi dagasztókarral vagy fakanállal jól kidolgozom a tésztát, hogy szép sima, hólyagos legyen (akkor jó, ha elválik a tészta a tál falától). Liszttel megszórom, letakarom, és meleg helyen duplájára kelesztem.
Ha a tészta megkelt, lisztezett nyújtódeszkára kisebb halmokat teszek belőle (kb. fél tenyérnyiket), megszórom őket liszttel, és lisztes kézzel téglalapokat formázok belőlük (kicsit szét kell huzogatni, hogy ne legyen vastag a tészta, mert nem sül át rendesen).
A virsliket keresztben megfelezem, és a téglalapok közepére teszem. Összefogom a tészta két hosszanti oldalát, és jól összenyomkodom, illetve a két másik végét is, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Ilyen módon becsomagolom a virslit a tésztába.
A bő mennyiségű olajat felmelegítem, és kisütöm benne a lángosokat.
Tálalható ízlés szerint pl. tejföllel, fűszerezett tejföllel (só, bors, pirospaprika, fokhagyma), mustárral, ketchuppal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.