Elkészítése: A csirkét jól megtisztítjuk, kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, és megtöltjük a következő töltelékkel: a tejben áztatott zsemléket kicsavarjuk, elmorzsoljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg vajat, a lehéjazott kicsit megpörkölt, apróra vágott mandulát, 2 kanál zsemlemorzsát, a 2 tojás keményre felvert habját, 1 mokkáskanál őrölt gyömbért, és a csirke belsejébe töltjük. A nyílást hústűvel lezárjuk, a csirkét beborítjuk a vékony szalonnaszeletekkel.
180 fokosra előmelegített sütőben a zsírt aláadva, fóliával lefedve pároljuk 40 percet. Ezután leszedjük róla a fóliát, a szalonnát a tetején megkenjük hideg vajjal, és felső lángon ropogós pirosra sütjük.
Rizibizivel, párolt rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.