Elkészítés: A zabpelyhet a tejben csipet sóval és 1 evőkanál cukorral kis lángon feltesszük főni. Amíg felforr, a tojássárgáját habosra keverjük a vaníliával/vaníliáscukorral, kardamommal, citromhéjjal és a maradék 2 evőkanál cukorral. Forrás után kevergetjük, és 2-3 perc múlva levesszük a tűzről. Egy nagyobb edényben, amelyikbe belefér a zabpelyhes edény, vizet forralunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgákat és a fehérjéből vert habot a zabpehelyhez keverjük. Majd az egész zabpelyhes-habos edényt beleállítjuk a forróvízbe, és addig főzzük, amíg a tojás meg nem szilárdul benne. Fontos, hogy kis lángon legyen! Nem szabad nagyon kavarni, mert akkor a hab összeesik. Mielőtt kihűl poharakba adagoljuk. Tetejére málnalekvárt teszünk, majd lehűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.