Elkészítés: A tészta hozzávalóiból közepesen lágy rétestésztát gyúrunk. 2 cipóra osztjuk, megkenjük olajjal, 1/2-1 órát pihentetjük meleg helyen.
Ezután a tésztát kinyújtjuk, ahogy a rétestésźtát szokás, olajjal megkent lapon, vagy liszttel megszórt ruhán.
A töltelék hozzávalóit jól elkeverjük, majd a tésztára kanállal kis halmokat rakunk egy sorban, nem túl távol egymástól. A tésztát felcsavarjuk, a halmok között a tésztát fakanállal összenyomjuk, majd egy tányér segítségével szétválasztjuk. Így kapjuk a különálló, túróval töltött darabokat, melyeket lobogó sós vízben megfőzünk. Nem kell sokáig főzni, amikor feljön a víz tetejére, jó.
A főtt struklikat egy tűzálló tálba vagy tepsibe egymás mellé helyezzük, leöntjük a tejszínnel, hogy ellepje őket, majd 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje barnulni kezd.
Melegen és hidegen is kitűnő.
A struklit rántott levesben levesbetétként is fogyaszthatjuk. Ebben az esetben a töltelékbe kevesebb cukrot rakunk, és sózzuk.
A strukli fogyasztható margarinon pirított, cukrozott zsemlemorzsával is, mellyel a főtt struklit meghintjük, és teszünk rá egy kis telfölt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.