Elkészítés: Először a főzött krémet készítsük el, mert mielőtt a kekszes tésztára kennénk, teljesen ki kell hűteni. A lisztet keverjük egy kevés tejjel csomómentesre, majd keverjük hozzá a maradék tejet is. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a kókuszreszelék felét, állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki teljesen, majd adjuk hozzá a porcukrot, a margarint és a maradék kókuszreszeléket, keverjük jó habosra. Ezután osszuk kétfelé az elkészült krémet.
Tegyük bele egy nagyobb tálba a darált kekszet (így könnyebben tudunk bánni vele), keverjük hozzá a kakaóport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Csináljunk a közepébe egy mélyedést, kanalazzuk bele a lekvárt, adjuk hozzá a puha margarint, a rumaromát és a tej felét, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adagoljuk hozzá még annyi tejet, hogy könnyen formázható, nyújtható masszát kapjunk. Osszuk a tésztát 3 egyenlő részre, és tegyük félre.
Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Lisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik félretett kekszes tésztát, helyezzük bele a tepsibe (én az első lapot lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki, és a papírral együtt helyeztem bele a tepsibe). Kenjük rá egyenletesen a kókuszkrém felét. A második kekszes tésztát szintén nyújtsuk ki lisztezett felületen, helyezzük rá a kókuszos krém tetejére. Kenjük rá a maradék krémet, majd fedjük be a maradék, szintén kinyújtott tésztalappal (tenyérrel óvatosan kicsit nyomkodjuk meg a tetejét).
A mázhoz a csokoládét az olajjal együtt olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd öntsük rá a tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd papírral együtt emeljük ki a tepsiből. Ezután éles, meleg késsel ízlés szerint szeleteljük fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.