Elkészítés: A szalonnát vágjuk fel apróra, majd pirítsuk szép pirosra, tegyük félre.
A zellert és a krumplit pucoljuk meg, majd nagyon vékonyra szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, a chilit magozzuk ki, majd mindegyiket vágjuk apróra.
Egy edénybe öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá az apróra vágott rozmaringot, a fokhagymát, a chilit és a mustárt, majd kevergetve melegítsük forráspontig.
Néhány kanállal tegyünk egy sütőtálba a tejszínes keverékből, rendezzünk el benne egy réteg vékonyra szeletelt zellert, enyhén sózzuk, és szórjuk meg a kisütött szalonnával, locsoljuk meg a tejszínes keverékkel. Rendezzünk el rajta egy réteg vékonyra szeletelt krumplit, enyhén sózzuk, szórjuk meg szalonnával, és locsoljuk meg a tejszínes keverékkel. Folytassuk így a rétegezést váltogatva, arra figyelve, hogy a tetejére krumpli kerüljön, majd öntsük rá a maradék tejszínes keveréket. Fedjük le a tálat alufóliával, mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt pároljuk puhára. Végül vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.