Előkészítés: A zellert megtisztítjuk, megmossuk, és kb. 7 cm-es darabokra vágjuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük. A húst megmossuk.
Elkészítés: Lábosban fél liter vizet forralunk, beledobjuk a leveskockát, a zellert, a répát és a csirkemellet. Lefedve kb. 30 percig főzzük. A zöldségeket és a húst a levesben hagyjuk kihűlni. Közben keményre főzzük a tojást, meghámozzuk, és apróbb darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk. Az olívát kimagozzuk, felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Összekeverjük a tojást, a paradicsomot, az olívát, a kapribogyót, a petrezselymet, ráöntjük az olajat és az ecetet, és összeforgatjuk. A csirkemellet kivesszük a levesből, felszeleteljük. A zöldségeket a lével együtt a tojásos-olívás keverékhez adjuk. Alaposan összeforgatjuk, rátesszük a húst, és tálaljuk. Rozskenyeret kínáljunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 1378 kJ/329 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.