Előkészítés: A padlizsánt, a paradicsomot, a zellert megmossuk. A padlizsánnak és a paradicsomnak lehúzzuk a héját, húsát apró kockákra vágjuk. A zellerszárat felkarikázzuk. Megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát, és finomra aprítjuk.
Elkészítés: Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és folyamatosan kevergetve addig pirítjuk benne a padlizsánt, amíg szép aranyszínű lesz (kb. 10-12 perc). Hozzáadjuk a zellert, a hagymát, a fokhagymát és állandó keverés mellett további 5 percig pirítjuk. Ezután hozzátesszük a paradicsomot, az olajbogyót. Megcsepegtetjük az ecettel, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, majd lefedve lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Amikor elkészült, salátástálba tesszük és hagyjuk kihűlni. Megszórjuk a kapribogyóval, és friss kenyérrel kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 280 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.