Előkészítés: A padlizsánt, a paradicsomot, a zellert megmossuk. A padlizsánnak és a paradicsomnak lehúzzuk a héját, húsát apró kockákra vágjuk. A zellerszárat felkarikázzuk. Megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát, és finomra aprítjuk.
Elkészítés: Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és folyamatosan kevergetve addig pirítjuk benne a padlizsánt, amíg szép aranyszínű lesz (kb. 10-12 perc). Hozzáadjuk a zellert, a hagymát, a fokhagymát és állandó keverés mellett további 5 percig pirítjuk. Ezután hozzátesszük a paradicsomot, az olajbogyót. Megcsepegtetjük az ecettel, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, majd lefedve lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Amikor elkészült, salátástálba tesszük és hagyjuk kihűlni. Megszórjuk a kapribogyóval, és friss kenyérrel kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 280 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.