Előkészítés: A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, és kevés sós vízben megfőzzük. Ha elkészült, kissé hűlni hagyjuk, majd még melegen átpasszírozzuk. Közben a hagymát megtisztítjuk és felvagdaljuk. A fűszernövények leveleit letépjük a szárukról, megmossuk, lerázzuk és felaprítjuk. A zöldborsót aprítókéssel összetörjük. A cukkínit megmossuk, vékonyan felszeleteljük, megsózzuk-borsozzuk.
Elkészítés: A lisztet, a tojássárgáját, a hagymát, a fűszernövényeket és a borsópépet jól összekeverjük a burgonyapürével. Megsózzuk-borsozzuk, szerecsendióval és némi vajjal finomítjuk. Vizes kézzel a burgonyamasszából lapos pogácsákat formálunk. A felületüket éles késsel rácsosan bevagdossuk, és az olajjal bekenjük. Az asztali grillt vagy forró követ felhevítjük, némi olajjal beecseteljük, és enyhén meghintjük sóval. A burgonyapogácsákat a cukkíniszeletekkel a grill-lapra fektetjük, és mindkét oldalukon ropogósra sütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 455 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.