Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A cukkíni végeit levágjuk, húsát félbe vágjuk, és 1 cm vastagon felszeleteljük. Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát a cukkínihoz hasonlóan felszeleteljük. A zellerszárat meghámozzuk, megmossuk, szintén 1 cm vastagon felvágjuk.
Elkészítés: A cukkínit, az uborkát, a zellerszárat és a babot a római tálba öntjük, 1 teáskanál sóval megszórjuk, és 15 percig állni hagyjuk. Kisebb darabokban rászórjuk a vajat, lezárjuk a római tálat, és a hideg sütőbe tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat), és kb. 60 percig főzzük a zöldségeket. Közben megtisztítjuk a spenótot, és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és felkarikázzuk. Az egy óra letelte után, a zöldségekhez keverjük a spenótot, és lefedve további 10 percre a kikapcsolt sütőbe tesszük. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hagymakarikákat. Rászórjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Félrehúzzuk. A levest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, tejföllel és a karamellizált hagymával tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 298 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.