Elkészítés: Az olajon kezdjük el párolni a zöldborsót, pár perc után először adjuk hozzá az összevágott krumpli, majd az apróra vágott medvehagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a citromlevet, majd pár perc után öntsük fel a zöldségalaplével. Ezután addig főzzük, míg a borsó és a krumpli megpuhul.
Amikor a zöldségek megpuhultak, vegyük le a tűzről a levest, majd botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel.
A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Ezután kevergetve főzzük még pár percig, majd fedjük le az edényt, és zárjuk el a gázt.
A polentához a vizet tegyük fel forrni 1 evőkanál kukoricadarával. Amikor elkezd forrni, állandó keverés mellett adjuk hozzá a maradék kukoricadarát is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szép lassan kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ekkor keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd 1-2 percig kevergetve főzzük addig, míg elválik az edény falától.
Egy tálcát vékonyan kenjünk meg olajjal, majd öntsük rá a sűrűre főzött kukoricadarát. Simítsuk el egy spatulával ízlés szerinti vastagságúra, hűtsük ki teljesen. Amikor kihűlt, vágjuk fel kisebb kockákra.
Egy teflon serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd a felkockázott polentát addig süssük, míg szép színt kap.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint tegyünk bele a sült polentából, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.