Elkészítés: A kagylókat egyenként folyó víz alatt tisztára sikáljuk, majd kb. 30 percre hideg vízbe tesszük.
A paradicsomok alját keresztben bevágjuk, forró vízbe mártjuk 1-2 percre, héjukat lehúzzuk, majd felkockázzuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A chilipaprikát hosszában kettévágjuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprítjuk. A szárzellert megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
Az olajat mélyebb lábosban felforrósítjuk, a hagymát, a fokhagymát és a chilit megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket, a babérlevelet, a paradicsomlevet, a felkockázott paradicsomot, a zellerszeleteket és a bort. 5 percig lefedve pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
Beletesszük a lecsöpögtetett kagylók felét, 8-10 percig főzzük, amíg a kagylók teljesen szétnyílnak. A kagylót kivesszük a szószból, és megfőzzük benne a másik adagot is. Tányérokra szedjük, bagettel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.