Elkészítés: A vajon megpároljuk a felaprított zöldségeket, ,egszórjuk a liszttel, elkeverjük, és annyi tejet öntünk rá, hogy sűrű, krémes töltelékünk legyen. Fűszerezzük, és belekeverjük a reszelt sajtot.
A leveles tésztákat egyenként, lisztezett deszkán téglalap formára nyújtjuk, majd keresztirányban, a szélétől számítva centinként, 7 cm mélyen bevagdaljuk a tésztalapok minden hosszabbik oldalát. A tésztát megszórjuk kevés zsemlemorzsával, és a tészta közepébe halmozzuk a három részre osztott sajtos tölteléket. Az oldalsó csíkokat, mintha fonnánk, középre, egymásra hajtogatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük mind a három rudat, megkenjük a felvert tojással, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha elkészült, forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.