Elkészítés:
1.) Megmossuk, és kockára vágjuk a hagymát, paprikát és a paradicsomot, és kevés olajon egy serpenyőben pirítani kezdjük őket.
2.) Rányomjuk a zöldségekre a fokhagymagerezdeket, és addig kevergetjük az egészet, amíg picit megpuhulnak.
3.) Hozzákeverjük a fagyasztott zöldségkeveréket is, szükség esetén egy kis vizet öntünk rá, majd megszórjuk sóval, borssal, bazsalikommal, pirospaprikával és addig pároljuk, míg a lé elfő róla.
4.) A tésztát felengedjük, és egy lisztezett deszkán picit kinyújtjuk (nem kell túl vékonyra nyújtani!), majd négyzetekre vágjuk. (Nekem 3*4 négyzet jött ki egy tésztalapra, és 2 tésztalap volt egy dobozban).
5.) Minden tésztanégyzet egyik felére egy púpozott kanál zöldséget teszünk, majd a négyzetet összehajtjuk. Először az ujjunkkal, majd egy villával összenyomkodjuk.
6.) Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a zöldséggel töltött apró táskákat, majd felvert tojással alaposan megkenjük.
7.) Előmelegített sütőben 180-200 fokon aranybarnára sütjük őket. Köretként vagy magában melegen és hidegen egyaránt kiváló!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.