Elkészítés: Tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és ráöntünk 2,5 dl langyos vizet. Letakarjuk, és felfuttatjuk az élesztőt. A kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan kidagasztjuk, közben beledolgozzuk a sót és az olívaolajat. Ha a tészta fényes, hólyagos, és elválik az edény falától, letakarjuk, és meleg helyen kb. 35 percig kelesztjük.
A tonhalat lecsegtetjük, villával össztörjük. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk.
A nagy paradicsomokat forró vízbe mártva meghámozzuk, kimagozzuk, húsát apróra vágjuk. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, serpenyőben, a felforrósított olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, és kevergetve 15 percig főzzük. Közben kevergetjük, és sóval, borssal, a zöldfűszerekkel ízesítjük.
A brokkolit, a cukkinit megtisztítjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a cukkinit vékonyan felkarikázzuk. A lilahagymát meghámozzuk, felszeleteljük. A mini paradicsomokat kettévágjuk. A kukoricát leöblítjük, lecsepegtetjük.
A tésztát átgyúrjuk, és 32 x 38 cm nagyságú lappá nyújtjuk, kiolajozott tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, és 15 percig pihentetjük. A sütőt 220 C-ra előmelegítjük.
A tésztára kenjük a paradicsommártást, elosztjuk rajta a tonhalat, gazdagon megrakjuk a zöldségekkel, és a sütőben 20-25 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.