Elkészítés: A zöldségféléket gondosan megtisztítom és felszeletelem. A finomra vágott póréhagymát (ennek hiányában kevés vöröshagymát) vajon megpirítom, és hozzáadom a zöldségféléket. Sóval, őrölt borssal ízesítem, és kb. 15 percig párolom kevés vízben vagy csontlében. Hozzáadom a feldarabolt burgonyát, és az egészet felöntöm csontlével (vagy húslevessel, vagy főtt burgonya levével, vagy ezek hiányában vízzel).
Ha megpuhultak a zöldségfélék, vajas-petrezselymes rántással besűrítem a levest, és jól felforralom. Ezután az egészet összeturmixolom, majd finom szitán áttöröm, és ha még szükséges, ízesítem. A tejszín és a tojássárgája keverékét (legírt) lassan, állandó kevergetés közben hozzászűröm a leveshez.
Csészében, pirított zsemlekockákkal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.