Mossuk és tisztítsuk meg a spárgákat, hámozzuk meg az alsó harmadukat, nyessük le a fás végeket, aztán vágjuk a szárakat kb. 4 cm-es darabokra. Hámozzuk meg a sárgarépát, majd vágjuk vékony szeletekre. Forraljuk fel a levest, tegyük bele a spárgát, és lefedve, kis lángon fôzzük 15 percig. Egy másik edényben olvasszuk fel a vajat. Közepes lángon pirítsuk meg benne a sárgarépát és a fagyott borsót. Merjünk ki egy keveset a spárga főzővizéből, és öntsük fel vele a zöldségeket, ezután lefedve, kis lángon pároljuk őket 15 percig. Közben a szószhoz mossuk és tisztítsuk meg a brokkolit, majd szedjük rózsáira (ha mirelitet használunk, pároljuk meg egy kicsit). A joghurttal, a krémsajttal és a zöld fűszeres sóval együtt pürésítsük turmixgépben vagy rúdmixerrel. Igény szerint higítsuk fel a szószt egy kis sárgarépalével. Öblítsük le a petrezselymet, rázzuk le róla a vizet, és tegyük félre. Szűrjük és csöpögtessük le a spárgát, majd a sárgarépával és a borsóval együtt tegyük tálra. Öntsük a szószt a zöldségekre, és díszítsük petrezselyemmel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.