Elkészítés: A diót összekeverjük a cukrokkal. A lisztben a vajat szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi belevalót, rugalmas tésztát gyúrunk. Rövid, 10 percnyi pihentetés után 3 részre osztjuk a tésztát, majd közepes nagyságú tepsibe nyújtjuk az elsőt. Megkenjük lekvárral, meghintjük a dió és cukor keverékének a felével, és ugyanígy járunk el a második lappal is.
A fedőlapot is kinyújtjuk, befedjük a süteményt, majd 1 órát normál konyhai hőmérsékleten kelesztjük. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel a tészta sülés közben, és 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a teteje enyhén megpirosodik.
Elkészítjük a csokimázat, és amikor a sütemény langyosra hűl, bevonjuk, másnap szeleteljük.
Sokáig elálló sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.