Elkészítés: Az élesztőt a meglangyosított tejfölben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. A tésztát jól összedolgozzuk, három egyenlő részre osztjuk, majd legalább 2 órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük.
A töltelékhez a megdarált mákot kevés vízben megfőzzük (vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg), hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat.
A három részre osztott tésztát kb. 25 x 35 cm nagyságú tepsi méretűre kinyújtjuk. Az első lapot a tepsibe helyezzük úgy, hogy ne érjen a széléig, mert a kelésnél és a sülés során még jócskán terjeszkedik. Bekenjük szilvalekvárral, és rátesszük a mákos töltelék felét. Ráhelyezzük a második tésztalapot, ezt is megkenjük lekvárral és mákkal, végül a harmadik lappal beborítjuk. Langyos helyen egy órát kelesztjük, aztán a tetejét villával megszurkáljuk, és közepes lángon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal. Kis szeletekre vágjuk, mindig annyit, amennyit elfogyasztunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.