Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást és a sütőport. Jól összedolgozzuk, majd a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket tepsi méretű lapokra nyújtjuk, de tészta ne érjen egészen a széléig mert kelésnél terjeszkedik még.
Az alsó lapot megkenjük lekvárral, cukorral elkevert darált dióval megszórjuk, majd ráhelyezzük a következő lapot, és ugyanezt a műveletet folytatjuk, amíg össze nem áll a sütemény. Az utolsó, legfelső lapot már nem kell megkenni.
A tetejét megkenjük tojássárgájával, majd pihenni hagyjuk 1/4 órát, végül megkenjük a fehérjével is, és újabb 1/4-1/2 órát pihentetjük. Végül villával egyenletesen szurkáljuk meg a tetejét.
30 perc alatt előmelegített 180 fokos sütőben megsül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.