Zsemlegombóc
Krémes spenótfőzelék
Epres blondie
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Finomfőzelék
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus stíriai metélt
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Mézes-mustáros csirkemell
Zsírjában sült kacsa krumplival recept
recept
Bonyolult

Zsírjában sült kacsa krumplival

120 perc
0 adag
Megfizethető
2013. 10. 12.

Elkészítés

Elkészítés: A kacsát alaposan nézzük át, és az esetleges tokokat távolítsuk el. Ezután a zsírosabb részeket (pl. a nyakánál, a püspökfalatnál...) fejtsük le, majd daraboljuk fel apróra.

Ezután a kacsát jó alaposan dörzsöljük be sóval kívül-belül, majd helyezzük bele a tepsibe. Tegyük köré az előzőleg lefejtett és feldarabolt zsíros részeket, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, őrölt borssal, majorannával és kakukkfűvel. Végül öntsük alá a vizet, majd alufóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 2 óra alatt pároljuk puhára.

Amikor a kacsa már megpuhult, vegyük le a fóliát, majd magasabb hőfokon süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután a készre sült kacsát vegyük ki a zsírból, és tálalásig tartsuk melegen.

A krumplit vágjuk fel kicsit vastagabb karikákra, majd tegyük a tesiben lévő kacsazsírba. Ezután sózzuk, és keverjük alaposan össze, majd tegyük be a sütőbe, és süssük szép pirosra. (Én a kisült töpörtyűt is bennehagytam a zsírban, és tovább sütöttem a krumplival.)

Tálalás előtt daraboljuk fel a kacsát, majd a sült krumplival és párolt káposztával kínáljuk.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.