Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Desszert

8 bevált praktika, hogy tökéletes házi rétest süthess

meggyes rétes
Mindig is szerettél volna igazi házi rétest készíteni, csak nem mertél belevágni? Itt az alkalom, hogy kipróbáld, megtanítunk a fortélyokra!

1. A kigyúrt rétestészta akkor jó, amikor teljesen sima, nem szakad, feljön a deszkáról és kis hólyagokat vet.

2. A zsírral megkent nyers tésztacipókat régen melegített lábasokkal takarták le. A mai jól fűtött konyhákban, illetve nyáron elég egy konyharuha is.

3. A tésztát addig pihentesd, amíg nyomásra ruganyos, vagyis nem marad meg benne az ujjad nyoma.

4. A tökös-mákos töltelékhez a tököt már a felhasználás előtt 2 órával besózhatod. Jól kicsepeg a leve, ha ritka szövésű vászonzacskóban egy tál fölött rácsra helyezed és nehezéket (pl. súlyos vágódeszkát) teszel rá.

Rétes receptek >>>

5. Mindig lisztes kézzel, ujjaiddal alányúlva, az asztal körül járva húzogasd a tésztát, amíg teljesen betakarja az asztallapot. A lecsüngő széleket vágd vagy tépd le, a szakadások befoltozására használhatod.

6. A kinyújtott réteslapot ne hagyd teljesen megszáradni, mert akkor törik a feltekerésnél.

7. A felcsavart rudakat vágd fel a tepsi hosszára. A végeket hajtsd vissza és nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tepsiben hagyjál elég helyet a rudak között!

8. A rétest mindig forró sütőben kezd el sütni. Később a tüzet mérsékelheted attól függően, hogy milyen vastag a töltelék.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.