Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Desszert

8 bevált praktika, hogy tökéletes házi rétest süthess

meggyes rétes
Mindig is szerettél volna igazi házi rétest készíteni, csak nem mertél belevágni? Itt az alkalom, hogy kipróbáld, megtanítunk a fortélyokra!

1. A kigyúrt rétestészta akkor jó, amikor teljesen sima, nem szakad, feljön a deszkáról és kis hólyagokat vet.

2. A zsírral megkent nyers tésztacipókat régen melegített lábasokkal takarták le. A mai jól fűtött konyhákban, illetve nyáron elég egy konyharuha is.

3. A tésztát addig pihentesd, amíg nyomásra ruganyos, vagyis nem marad meg benne az ujjad nyoma.

4. A tökös-mákos töltelékhez a tököt már a felhasználás előtt 2 órával besózhatod. Jól kicsepeg a leve, ha ritka szövésű vászonzacskóban egy tál fölött rácsra helyezed és nehezéket (pl. súlyos vágódeszkát) teszel rá.

Rétes receptek >>>

5. Mindig lisztes kézzel, ujjaiddal alányúlva, az asztal körül járva húzogasd a tésztát, amíg teljesen betakarja az asztallapot. A lecsüngő széleket vágd vagy tépd le, a szakadások befoltozására használhatod.

6. A kinyújtott réteslapot ne hagyd teljesen megszáradni, mert akkor törik a feltekerésnél.

7. A felcsavart rudakat vágd fel a tepsi hosszára. A végeket hajtsd vissza és nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tepsiben hagyjál elég helyet a rudak között!

8. A rétest mindig forró sütőben kezd el sütni. Később a tüzet mérsékelheted attól függően, hogy milyen vastag a töltelék.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.