Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Érdekességek

Steaket készíteni kenyérpirítóban? A profi szakács állítja: működik a dolog!

A 33 éves Craig Harker séf a napokban azzal sokkolta követőit közösségi oldalán, hogy egy tökéletes steaket készített kenyérpirítóban. Igen, jól olvasod, kenyérpirítóban, amit ráadásul a The George Pub és a Grill étterem vendégein élesben is tesztelt. Craig egyébként teljesen ledöbbent az eredmény láttán, ugyanis azt állítja a profi szakács, hogy ugyanolyan jó az íze, mintha hagyományos módon sütné.

A fiatal séf mindent úgy csinált, mint ahogyan az a nagy könyvben meg van írva, persze csak miután beszerzett egy olcsó, alsó kategóriás kenyérpirítót. A húst felszeletelte, a szokásos módon fűszerezte, majd a pirítóba dobta, és rövid idő alatt közepesre sütötte steakeket. Mielőtt bárki szkeptikus lenne a siker valódiságában, Craig fotókat is készített a folyamatról a tulajdonában lévő étterem Facebook oldalán.

A pontos időzítést, vagy a kenyérpirító erősségének beállítását nem osztotta meg, ám többen is azt azt állítják, hogy négyszer pirítottak rá a steakre a legmagasabb fokozaton, aminek eredménye egy közepesen átsült hús lett.

Azonban több szakértő is óva int ettől az elkészítési formából, hiszen nem veszélytelen. A kenyérpirító aljára lecsöpögő zsír könnyen meggyulladhat, ami akár balesetet, vagy komolyabb anyagi kárt is okozhat. A tapasztalt séf egyébként elmondta, hogy ő is az interneten találkozott ezzel a megoldással, ám addig nem hitt benne, míg ki nem próbálta.

Ha úgy döntenétek, hogy ti is kipróbáljátok, legyetek nagyon elővigyázatosak, és persze ne a család kedvenc kenyérpirítójában teszteljétek ezt a rendhagyó steak sütési módszert. Arra is készüljetek fel, hogy az első néhány próbálkozás nem kizárt, hogy kudarcba fog fulladni.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.