A sütőtök az őszi-téli szezon egyik legnépszerűbb zöldsége. Leggyakrabban sütve esszük vagy krémlevest készítünk belőle. Amellett, hogy a sütőtöknek finom az íze, számtalan pozitív élettani hatása is van, amiért érdemes belőle minél többet fogyasztani.
A sütőtök tele van vitaminokkal, mint például A-, és C-, E-, B2-vitaminnal. Tartalmaz magnéziumot, vasat, a kalóriatartalma pedig viszonylag alacsony. A sütőtökben olyan anitoxidánsok találhatóak, mint az alfa-karotin vagy a béta-karotin, amelyek semlegesíthetik a szervezetben a szabad gyököket.
Annak ellenére, hogy a sütőtök tele van tápanyagokkal, viszonylag alacsonyabb a kalóriatartalma. Egy csésze főtt tök kb 50 kalóriát tartalmaz, a 94%-a pedig víz, emiatt többet ehetünk belőle, mint más szénhirdátforrásokból, például a rizsből, burgonyából. Nagyon jó rostforrás, ezáltal jobban eltelíti a gyomrot, csökkenti az éhségérzetet.
Össze is gyűjtöttünk 13 sütőtökös finomságot a levesektől a főételeken át a desszertekig, melyeket érdemes elkészíteni, ha van otthon egy szép darab sütőtök.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.