Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Desszert

Szuperolcsó és gyors őszi csemege: almából készül az isteni fogás

Szuperolcsó és gyors finomság készíthető almából /Fotó: Shutterstock
Ősszel nemcsak a sütőtök vagy a szőlő, hanem az alma sem hiányozhat az asztalról. Ez a gyümölcs mennyei magában, akár uzsonnára, akár nassolnivalónak, de remek süteményekbe, levesekbe, sőt sült húsok mellé is.

Az alma mindig is az olcsó gyümölcsök közé tartozott, így ha szeretnénk pár forintból valami finom desszertet készíteni ősszel, akkor ez a nyerő recept! Nincs szükség hozzá másra, csak almára és néhány fűszerre és kész is a sült őszi almás csemege, melyet egy TikTok-felhasználó készített el.

Szuperolcsó és gyors finomság készíthető almából /Fotó: Shutterstock
Szuperolcsó és gyors finomság készíthető almából /Fotó: Shutterstock

Így készül az őszi almás csemege!

  1. Öt darab almát megmosunk, meghámozunk, kicsumázunk és félbevágunk. Az almákat ezután sütőedénybe tesszük.
  2. Három csomag vaníliás cukrot összekeverünk egy kis fahéjjal és egy késhegynyi szerecsendióval. Adhatunk hozzá darált diót, ízlés szerint mézeskalács fűszerkeveréket vagy forralt bor fűszert is. A cukros keverékkel jó alaposan megszórjuk az almákat.
  3. A sütőedénybe, az almák köré öntünk egy kis citromlevet és egy kevés vizet, majd 200 Celsius-fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.