Hűtő nélkül ma már el sem tudjuk képzelni a mindennapjainkat, így vigyázni kell rá, óvni, hogy minél tovább szolgálhassa a kényelmünket.
A hűtőszekrényben a páralecsapódás gyakori és normális jelenség, ami miatt nem kell aggódni. Ezt a belső hőmérséklet-különbség és a hűtőben lévő termékek lassú lehűlése okozza. Probléma akkor van, ha ez a víz nagy mennyiségű, összegyűlik a hűtő alján és megfagy. Ez általában akkor következik be, ha eltömődött a lefolyó, szivárog valahol a rendszer, vagy elromlott a hőmérséklet-szabályozó. Utóbbi esetben persze szerelőt kell hívni, de a nedvességet egy teljesen hétköznapi eszköz segítségével is eltávolíthatod a hűtőszekrényből – mutatjuk is, mi az!
Mindössze egy közönséges mosogatószivacsra van szükséged, hogy megszabadulj a hűtőszekrényedben lévő nedvességtől! Egyszerűen fogj egy szivacsot, tegyél rá egy evőkanál szódabikarbónát, majd tedd a hűtőszekrény egy magasabb polcára vagy a zöldségtartó rekeszebe – a szivacs pedig magába szívja a nedvességet. Ez utóbbi azért jó, mert a zöldségek lassabban romlanak meg, A víz beszívódik a szivacsba, amitől a zöldségek lassabban romlanak meg. A szódabikarbóna használata sem véletlen, mivel elnyeli a hűtőszekrényben lévő kellemetlen szagokat.
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.