Sarah Heaps élelmiszer-biztonsági szakértő aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az emberek nagy része nemcsak rossz helyen tárolja a nyers húst a hűtőben, hanem sokan el sem különítik egymástól az egyes élelmiszereket.
A szakember szerint rendkívül fontos, hogy a húst megfelelően becsomagoljuk, vagy jól záródó edényben tároljuk, ugyanis ezzel akadályozhatjuk meg a veszélyes baktériumokat hordozó húslé szivárgását – írja a Mirror.
Amennyiben a hűtő felső vagy középső polcára tesszük a nyers húst, akkor annak az a veszélye, hogy a hús leve rácsöpöghet az alatta tárolt ételekre.
Az AO.com felméréséből pedig az is kiderül, hogy olyanok is akadnak, akik egyenesen a zöldségeknek és gyümölcsöknek fenntartott fiókba rakják a húsokat – természetesen teljesen helytelenül.
„Rendkívül rossz azzal szembesülni, hogy milyen sokan vannak, akik nem tudják helyesen tárolni a húst a hűtőben. Éppen ezért lényeges megjegyezni, hogy a hűtőszekrény legalsó polca az egyetlen olyan hely a hús számára, amivel megelőzhetjük, hogy a húslében található veszélyes baktériumok más ételekre is átkerüljenek – hívta fel a figyelmet Sarah Heaps.
A megfelelő tárolás mellett pedig mindig figyeljünk az úgynevezett „két órás szabályra” is, ami azt jelenti, hogy a romlandó élelmiszereket – például az összes főtt maradékot, a húst, a halat, a tojást és a tejterméket – 2 órán belül be kell tenni a hűtőszekrénybe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.