Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
Körömpörkölt csülökkel
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Epres blondie
Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tojásos nokedli fejes salátával
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

Te hol tárolod a húst a hűtőben? Veszélyes lehet, ha erre a polcra teszed

Hova tegyük a nyers húst a hűtőben?
Fotó: Shutterstock
A szakemberek szerint sokan nincsenek tisztában azzal az alapvető szabállyal, hogy a nyers húst hova kell tenni a hűtőszekrényben. Pedig az ételmérgezés elkerülése érdekében egyáltalán nem mindegy, hogy melyik polcon tároljuk ezt a kényes alapanyagot.

Sarah Heaps élelmiszer-biztonsági szakértő aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az emberek nagy része nemcsak rossz helyen tárolja a nyers húst a hűtőben, hanem sokan el sem különítik egymástól az egyes élelmiszereket. 

Hova tegyük a nyers húst a hűtőben?
Az a legjobb, ha a nyers hús az alsó polcra kerül a hűtőben
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Ezek a veszélyes helyek

A szakember szerint rendkívül fontos, hogy a húst megfelelően becsomagoljuk, vagy jól záródó edényben tároljuk, ugyanis ezzel akadályozhatjuk meg a veszélyes baktériumokat hordozó húslé szivárgását – írja a Mirror.

Amennyiben a hűtő felső vagy középső polcára tesszük a nyers húst, akkor annak az a veszélye, hogy a hús leve rácsöpöghet az alatta tárolt ételekre
Az AO.com felméréséből pedig az is kiderül, hogy olyanok is akadnak, akik egyenesen a zöldségeknek és gyümölcsöknek fenntartott fiókba rakják a húsokat – természetesen teljesen helytelenül.

Az alsó polc a legjobb választás

„Rendkívül rossz azzal szembesülni, hogy milyen sokan vannak, akik nem tudják helyesen tárolni a húst a hűtőben. Éppen ezért lényeges megjegyezni, hogy a hűtőszekrény legalsó polca az egyetlen olyan hely a hús számára, amivel megelőzhetjük, hogy a húslében található veszélyes baktériumok más ételekre is átkerüljenek – hívta fel a figyelmet Sarah Heaps.

„Két órás szabály”

A megfelelő tárolás mellett pedig mindig figyeljünk az úgynevezett „két órás szabályra” is, ami azt jelenti, hogy a romlandó élelmiszereket – például az összes főtt maradékot, a húst, a halat, a tojást és a tejterméket – 2 órán belül be kell tenni a hűtőszekrénybe. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.