Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Praktikus

Te hol tárolod a húst a hűtőben? Veszélyes lehet, ha erre a polcra teszed

Hova tegyük a nyers húst a hűtőben?
Fotó: Shutterstock
A szakemberek szerint sokan nincsenek tisztában azzal az alapvető szabállyal, hogy a nyers húst hova kell tenni a hűtőszekrényben. Pedig az ételmérgezés elkerülése érdekében egyáltalán nem mindegy, hogy melyik polcon tároljuk ezt a kényes alapanyagot.

Sarah Heaps élelmiszer-biztonsági szakértő aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az emberek nagy része nemcsak rossz helyen tárolja a nyers húst a hűtőben, hanem sokan el sem különítik egymástól az egyes élelmiszereket. 

Hova tegyük a nyers húst a hűtőben?
Az a legjobb, ha a nyers hús az alsó polcra kerül a hűtőben
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Ezek a veszélyes helyek

A szakember szerint rendkívül fontos, hogy a húst megfelelően becsomagoljuk, vagy jól záródó edényben tároljuk, ugyanis ezzel akadályozhatjuk meg a veszélyes baktériumokat hordozó húslé szivárgását – írja a Mirror.

Amennyiben a hűtő felső vagy középső polcára tesszük a nyers húst, akkor annak az a veszélye, hogy a hús leve rácsöpöghet az alatta tárolt ételekre
Az AO.com felméréséből pedig az is kiderül, hogy olyanok is akadnak, akik egyenesen a zöldségeknek és gyümölcsöknek fenntartott fiókba rakják a húsokat – természetesen teljesen helytelenül.

Az alsó polc a legjobb választás

„Rendkívül rossz azzal szembesülni, hogy milyen sokan vannak, akik nem tudják helyesen tárolni a húst a hűtőben. Éppen ezért lényeges megjegyezni, hogy a hűtőszekrény legalsó polca az egyetlen olyan hely a hús számára, amivel megelőzhetjük, hogy a húslében található veszélyes baktériumok más ételekre is átkerüljenek – hívta fel a figyelmet Sarah Heaps.

„Két órás szabály”

A megfelelő tárolás mellett pedig mindig figyeljünk az úgynevezett „két órás szabályra” is, ami azt jelenti, hogy a romlandó élelmiszereket – például az összes főtt maradékot, a húst, a halat, a tojást és a tejterméket – 2 órán belül be kell tenni a hűtőszekrénybe. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.