A tálba öntött liszt közepébe mélyedést készítünk, és beletöltünk 2,5 dl langyos vizet. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd jól elkeverjük és állni hagyjuk 10 percig. Ezután a tésztát simára dagasztjuk, és közben beledolgozzuk a 1/2 dl olajat.
A tésztát lisztezett sütőlemezen 1 cm vastagon téglalap alakúra kinyújtjuk, majd ecset segítségével megkenjük némi olajjal, és jól megszórjuk liszttel. Meleg helyen kelesztjük 2 órát.
Közben a sütőt légkeverés mellett előmelegítjük 200 fokra. A megkelt tésztát 1 cm széles, kb. arasznyi hosszú csíkokra vágjuk, és lisztezett felületen hengeresre sodorjuk. A grissiniket elosztjuk két, sütőpapírral leterített sütőlemezen vagy tepsiben, és az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt.
A nyers tésztát rozmaringos fűszersóval ízesítheted.
Normál sütőt a maximumon melegíts elő, és egymás után süsd meg benne a két tepsi grissinit.
Helyettesíti a kenyeret, és jól illik pl. krémlevesekhez. Sonkával körbetekerve vagy olajbogyó és sajt mellé partifalatként kínálhatod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.