Dödölle - az eredeti recept
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Mákos guba
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Zsemlegombóc
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zserbó, ahogy Gáspár Bea készíti recept
recept
Bonyolult
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Zserbó, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
4 adag
Megfizethető
2022. 12. 14.
Frissítve: 2024. 12. 22.

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű tejfölbe keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a fahéjat, a sót, a tojássárgákat, a vajat és a felfuttatott élesztőt egy tálba tesszük, majd robotgéppel egynemű tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen letakarva 1 órát kelesztjük.
  3. A töltelékhez a diót, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és narancshéjat, valamint a baracklekvárt jól elkeverjük.
  4. A tésztát 3 részre osztjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot, majd megkenjük a diós-lekváros töltelék felével. Rátesszük a másik tésztalapot, villával megszurkáljuk, majd megkenjük a töltelék másik felével. Végül a harmadik tésztalapot is a süteményre helyezzük, és villával megszurkáljuk.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A csokoládét gőz fölött az olajjal felolvasztjuk.
  7. A zserbót 1-2 óra hűtés után megkenjük az olvasztott csokoládéval. Ha kihűlt a csoki, szeleteljük.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÍTI GÁSPÁR BEA A ZSERBÓT

 

 

Megjegyzés
A tésztához vaj helyett margarint is használhatunk. A lekvár sütésálló, kemény legyen.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Hasonló receptek

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.