Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Puncstorta  recept
Puncstorta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Világkonyha

A recept, amit ezer éve keresel: pad thai, ahogy Thaiföldön készítik

Pad thai
Ha odavagy a pirított tésztáért és az ázsiai ízekért, és a mindig is izgatott, hogy készül az eredeti pad thai, akkor nem kell tovább keresned: megmutatjuk ezt az édes-savanyú-földimogyorós csirkés egytálételt - mégpedig úgy, ahogy otthon, Thaiföldön készítik!
Hozzávalók:

Shan' shi wokolaj
2 gerezd fokhagyma
35 dkg csirkemell
7,5 dkg Shan' shi mungóbabcsíra
3 szál újhagyma
2 db tojás
30 dkg Shan' shi rizstészta
3 ek halszósz
1,5 ek barnacukor
sótlan pörkölt földimogyoró
őrölt csilipaprika
1-2 db lime
friss koriander

Elkészítés:

A wokba egy kevés olajat öntünk, és felforrósítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kb. 30 másodperc múlva a kockára vágott csirkehúst, és megpirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a mungóbabcsírát és a felszeletelt újhagymát, és jól átkeverjük. A wokban a húst és a zöldségeket az egyik oldalra húzzuk, a wok másik felébe beleütjük a tojásokat. Gyors mozdulatokkal elkeverjük, mintha rántottát készítenénk, majd az egészet összekeverjük.

Ekkor hozzáadjuk a sós vízben kifőzött, majd leszűrt rizstésztát, megfűszerezzük a halszósszal, a barna cukorral, a durvára tört földimogyoróval, és ízlés szerint őrölt csilivel (ez opcionális). Jól átkeverjük, néhány percig pirírtjuk, majd ráfacsarjuk a lime levét.
Tálalásnál megszórjuk durvára vágott mogyoróval és friss korianderrel. Ízlés szerint facsarhatunk rá még limelevet.

TIPP:

Wokban készült ételekből nem érdemes egyszerre nagy adagot készíteni, így ennél a receptnél is azt javasoljuk, hogy egyszerre csak 1-2 adag készüljön el. Így biztosíthatjuk, hogy minden alapanyagunk jól lepiruljon a forró wokban.

ÉDES-SAVANYÚ CSIRKE HÁZILAG: FINOMABB, MINT A KÍNAI BÜFÉBEN! >>>
MANGÓS CSIRKE 30 PERC ALATT: HA SZERETED A HÚST ÉS A GYÜMÖLCSÖT EGYÜTT >>>
CSILIS PIRÍTOTT TÉSZTA VILLÁMGYORSAN, HA NINCS KEDVED ELMENNI A KÍNAI BÜFÉIG >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.