Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A következő finomságok is legyenek állandó vendégek a konyhádban, no és, persze, a fazékban!
Articsóka

A mediterrán országok kedvelt növényét hússal, sonkával töltve, sütve, főzve és salátákba téve is fogyasztják. Miután megfőzted, vagy grillen megsütötted, a különféle mártásokba tunkolva is eheted. Jól illik hozzá a fokhagymás szósz vagy a sajtos dip. Konyhai előkészítéséhez érdemes kesztyűt húznod, így nem színezi majd el az ujjaidat. A termés külső, kemény leveleit mindig távolítsd el, és csak a zsenge belső részt fogyaszd!

Édeskömény

A gumója és a levele egyaránt hasznosítható a konyhában. Az előbbit nyersen a salátákhoz, párolva pedig a köretekhez, levesekhez használhatod fel. Utóbbi, hasonlóan a kaporhoz, a húsos és a zöldséges ételek ízesítésére, illetve díszítésére alkalmas.

Cikória

Sokaknak elsőre talán a gyökeréből készített pótkávé ugrik be – ez elsősorban a háborús időkben volt kedvelt, ilyenkor ugyanis csak nehezen vagy egyáltalán nem lehetett hozzájutni valódi kávébabhoz. Letépett leveleit blansírozva vagy nyersen a különféle zöldségsalátákba teheted, de párolva is felhasználhatod, hiszen remek köret halak és szárnyasból készített ételek mellé. Krémlevesként is nagyon finom!

12 ZÖLD SZUPERÉTEL A TÉLRE, HOGY EGÉSZSÉGES MARADJ >>>
A TÉLI HÓNAPOK 6 SZUPERZÖLDSÉGE, MELYEKBŐL SOKAT KELL ENNED! >>>
3 OK, AMIÉRT MUSZÁJ A SÜTŐTÖKBŐL RENGETEGET ENNI >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.