A mediterrán országok kedvelt növényét hússal, sonkával töltve, sütve, főzve és salátákba téve is fogyasztják. Miután megfőzted, vagy grillen megsütötted, a különféle mártásokba tunkolva is eheted. Jól illik hozzá a fokhagymás szósz vagy a sajtos dip. Konyhai előkészítéséhez érdemes kesztyűt húznod, így nem színezi majd el az ujjaidat. A termés külső, kemény leveleit mindig távolítsd el, és csak a zsenge belső részt fogyaszd!
A gumója és a levele egyaránt hasznosítható a konyhában. Az előbbit nyersen a salátákhoz, párolva pedig a köretekhez, levesekhez használhatod fel. Utóbbi, hasonlóan a kaporhoz, a húsos és a zöldséges ételek ízesítésére, illetve díszítésére alkalmas.
Sokaknak elsőre talán a gyökeréből készített pótkávé ugrik be – ez elsősorban a háborús időkben volt kedvelt, ilyenkor ugyanis csak nehezen vagy egyáltalán nem lehetett hozzájutni valódi kávébabhoz. Letépett leveleit blansírozva vagy nyersen a különféle zöldségsalátákba teheted, de párolva is felhasználhatod, hiszen remek köret halak és szárnyasból készített ételek mellé. Krémlevesként is nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.