A cékla előkészítése ugyan némileg macerásabb az átlag zöldségpucolásnál, de ha van egy pár gumikesztyűnk és egy kötényünk, amit nem sajnálunk, akkor már semmi sem állít meg, hogy végigpróbálgassuk a céklás ételeket.
A savanyúságok mellett a cékla salátának is kitűnő. A lengyeleknél reszelt céklát kínálnak szinte mindenhez, de nekünk bőven elég, ha a vegyes, sokféle zöldből és zöldségből álló salátánkba teszünk egy-két maroknyi reszelt céklát. Ezt a gumót carpacciónak is elkészíthetjük. A marinírozott (savanyított) céklát vékonyra szelve előételként kínáljuk. A levesek kapcsán megint a lengyel és az orosz konyhához érdemes fordulni egy jó borscs receptért. A húsleves alapon születő, gazdag, aromás céklaleves ideális téli fogás: náthaűző, testet-lelket átmelengető leves, amelyet sokszor nem is tányérból fogyasztanak, hanem pohárból kortyolnak el.
A cékla a főételek mellett is megtalálja a helyét. Egyfelől a salátákban van jelen, másrészt a különféle mártásokhoz, kencékhez is adhatjuk. Ilyen a céklával gazdagított torma vagy épp a fűszeres céklakrém, amely a tányérhúsokhoz, natúr sült húsok mellé is nyugodtan kínálható. A céklát tepsiben is lesüthetjük, ideális köret, hiszen nem csak finom, rendkívül egészséges is. Céklával készíthetünk rizottót, adhatjuk különféle rakott fogásokhoz, zöldségköretekhez is.
Meglepő mód, a céklának a desszertek, sütemények alapanyagai között is megvan a maga elismert helye és szerepe. A cékla tökéletes unterman minden csokoládés süteményhez. Édességének, beltartalmának és a benne lévő folyadéknak köszönhetően egészségtudatos és rendkívül finom sütemények készíthetők vele. A céklával készített süteményekbe kevesebb zsiradék és cukor kell, s a céklás sütemények íze meglepően mély és telt lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.