Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Alapételek

11 szuper tipp, hogy feldobd a krumplipürét

Fogytán vagy a receptötleteknek, mégis szeretnél előrukkolni valami izgalmas fogással? Nem kell túlgondolni és vagy bonyolítani: a tört burgonya különféle verziói között biztosan megtalálod a következő kedvencedet, és még a bókokat is besöpörheted!

1. Kéksajt és ropogós hagyma

Karakteres ízével teszi kirobbanóvá a kék sajt a krumplipürét. Amíg még forró a burgonya, törjük össze, majd forgassunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű sajtot (vigyázat, tényleg erős az íze). Ha ennyi még nem lenne elég, fokozhatjuk az ízeket olajban ropogósra sütött hagymával.

2. Fokhagyma és zöldfűszerek

Tejszín és puha vaj keverékéhez adjunk 5-6 gerezd felezett fokhagymát és friss zöldfűszereket (pl. rozmaring, kakukkfű). Melegítsük össze, majd a tűzről levéve hagyjuk állni. Ha kihűlt, szűrjük át, és az aromás tejszínes-vajas öntetet adjuk a főtt burgonyához és így pürésítsük.

3. Pirított hagyma és bacon

A pirított bacon füstös íze jól passzol a vajban sült hagyma édes ízvilágához, mindkettő ropogóssága pedig még pluszban feldobja a puha krumplipürét. Biztos befutó!

4. Édesburgonya juharsziruppal

Az édesburgonyából ugyanúgy készítsünk pürét, mint a hagyományosból, ám ízben ezúttal is érdemes eltérni a szokványostól: törjük meg vajjal, fűszerezzük tengeri sóval, szerecsendióval, majd tegyük izgalmasabbá egy kevés juharsziruppal!

5. Chipotle paprika

A krumplipüré semleges ízébe visz egy kis csavart a chipotle füstös zamata. Aprítsuk fel, és egy teáskanálnyit keverjünk a krumplihoz. Ha krémesíteni szeretnénk, reszelt cheddar sajttal tegyük meg, amíg még forró a krumpli.

6. Sajt, hagyma, bacon

A sajttal, hagymával és baconnal megszórt verzió a család új kedvence lesz. A burgonyákat tegyük fel főni, közben aprítsuk fel a bacont és pirítsuk meg. A főtt, leszűrt burgonyát törjük meg, krémesítsük vajjal és tejjel, valamint kevés sajtkrémmel. Simítsuk sütőformába, a tetejére szórunk reszelt cheddar sajtot és a bacont. Addig süssük, amíg a sajt meg nem olvad a tetején. Újhagymával, tejföllel tálaljuk.

7. Karfiol

A karfiolból is lehet a krumplihoz hasonló pürét készíteni, vagy a kettőt akár összekeverve is fogyaszthatjuk. A karfiolpüréhez adjunk a főtt karfiolhoz egy kis tejszínt, vajat, sót és borsot, majd turmixoljuk össze. Ezután fogyasszuk magában, vagy a már megtört burgonyához keverve.

8. Pesto

A pesto egy jellegzetes ízű, főzés nélkül, friss zöldfűszerekből, parmezánból és fenyőmagból készülő szósz, az olasz konyha egyik sztárja. Saját zöldfűszereinkből elkészíthetjük az ízlésünknek megfelelő pesot-t, de a bolti verzió is teljesen megfelelő. Egyszerűen keverjük a püréhez, szórjuk meg parmezánnal és már tálalhatjuk is!

9. Sajttal és csilivel

A zöld csili egy erős, de nem túl csípős paprika. Egyszeren keverjünk az áttört krumplihoz aprított zöld csilit és egy kevés vajat, majd kanalazzuk az egészet sütőformába, és szórjuk meg a tetejét kedvenc sajtunkkal. Addig süssük, amíg meg nem olvad a tetején a sajt.

10. Avokádó és sült hagyma

Szokatlan párosítás, de működik! Az avokádó krémessége kiválthatja a vaj egy részét, nem beszélve arról, milyen egészséges. 1 kg burgonyához 1 egész avokádó elegendő lesz ahhoz, hogy plusz ízt adjon az ételnek. 1-2 tk vajjal, egy pici tejjel, sóval, borssal, valamint olíva olajban ropogósra sült mogyoróhagymával tökéletes lesz!

11. Tejföl és metélőhagyma

A tejföl savanykás ízéhez remekül illik a frissen aprított metélőhagyma, ami új szintre emeli ezt a köretet. A krumpli édes, a tejföl savas és a hagyma friss ízvilága tökéletesen keveredik, így kézenfekvő megoldás egy finom tavaszi vagy nyári menühöz.

ÉV VÉGÉRE LESÖPRIK A BOLTOK POLCAIRÓL A TRAPPISTA SAJTOK JELENTŐS RÉSZÉT >>>

ÍME, 3 EGÉSZSÉGES SMOOTHIE-RECEPT, HOGY JÓL INDULJON A REGGEL >>>

5 ÉRDEKES TÉNY, AMIT A SÓRÓL TUDNI ÉRDEMES >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.