Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Alapételek

11 szuper tipp, hogy feldobd a krumplipürét

Fogytán vagy a receptötleteknek, mégis szeretnél előrukkolni valami izgalmas fogással? Nem kell túlgondolni és vagy bonyolítani: a tört burgonya különféle verziói között biztosan megtalálod a következő kedvencedet, és még a bókokat is besöpörheted!

1. Kéksajt és ropogós hagyma

Karakteres ízével teszi kirobbanóvá a kék sajt a krumplipürét. Amíg még forró a burgonya, törjük össze, majd forgassunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű sajtot (vigyázat, tényleg erős az íze). Ha ennyi még nem lenne elég, fokozhatjuk az ízeket olajban ropogósra sütött hagymával.

2. Fokhagyma és zöldfűszerek

Tejszín és puha vaj keverékéhez adjunk 5-6 gerezd felezett fokhagymát és friss zöldfűszereket (pl. rozmaring, kakukkfű). Melegítsük össze, majd a tűzről levéve hagyjuk állni. Ha kihűlt, szűrjük át, és az aromás tejszínes-vajas öntetet adjuk a főtt burgonyához és így pürésítsük.

3. Pirított hagyma és bacon

A pirított bacon füstös íze jól passzol a vajban sült hagyma édes ízvilágához, mindkettő ropogóssága pedig még pluszban feldobja a puha krumplipürét. Biztos befutó!

4. Édesburgonya juharsziruppal

Az édesburgonyából ugyanúgy készítsünk pürét, mint a hagyományosból, ám ízben ezúttal is érdemes eltérni a szokványostól: törjük meg vajjal, fűszerezzük tengeri sóval, szerecsendióval, majd tegyük izgalmasabbá egy kevés juharsziruppal!

5. Chipotle paprika

A krumplipüré semleges ízébe visz egy kis csavart a chipotle füstös zamata. Aprítsuk fel, és egy teáskanálnyit keverjünk a krumplihoz. Ha krémesíteni szeretnénk, reszelt cheddar sajttal tegyük meg, amíg még forró a krumpli.

6. Sajt, hagyma, bacon

A sajttal, hagymával és baconnal megszórt verzió a család új kedvence lesz. A burgonyákat tegyük fel főni, közben aprítsuk fel a bacont és pirítsuk meg. A főtt, leszűrt burgonyát törjük meg, krémesítsük vajjal és tejjel, valamint kevés sajtkrémmel. Simítsuk sütőformába, a tetejére szórunk reszelt cheddar sajtot és a bacont. Addig süssük, amíg a sajt meg nem olvad a tetején. Újhagymával, tejföllel tálaljuk.

7. Karfiol

A karfiolból is lehet a krumplihoz hasonló pürét készíteni, vagy a kettőt akár összekeverve is fogyaszthatjuk. A karfiolpüréhez adjunk a főtt karfiolhoz egy kis tejszínt, vajat, sót és borsot, majd turmixoljuk össze. Ezután fogyasszuk magában, vagy a már megtört burgonyához keverve.

8. Pesto

A pesto egy jellegzetes ízű, főzés nélkül, friss zöldfűszerekből, parmezánból és fenyőmagból készülő szósz, az olasz konyha egyik sztárja. Saját zöldfűszereinkből elkészíthetjük az ízlésünknek megfelelő pesot-t, de a bolti verzió is teljesen megfelelő. Egyszerűen keverjük a püréhez, szórjuk meg parmezánnal és már tálalhatjuk is!

9. Sajttal és csilivel

A zöld csili egy erős, de nem túl csípős paprika. Egyszeren keverjünk az áttört krumplihoz aprított zöld csilit és egy kevés vajat, majd kanalazzuk az egészet sütőformába, és szórjuk meg a tetejét kedvenc sajtunkkal. Addig süssük, amíg meg nem olvad a tetején a sajt.

10. Avokádó és sült hagyma

Szokatlan párosítás, de működik! Az avokádó krémessége kiválthatja a vaj egy részét, nem beszélve arról, milyen egészséges. 1 kg burgonyához 1 egész avokádó elegendő lesz ahhoz, hogy plusz ízt adjon az ételnek. 1-2 tk vajjal, egy pici tejjel, sóval, borssal, valamint olíva olajban ropogósra sült mogyoróhagymával tökéletes lesz!

11. Tejföl és metélőhagyma

A tejföl savanykás ízéhez remekül illik a frissen aprított metélőhagyma, ami új szintre emeli ezt a köretet. A krumpli édes, a tejföl savas és a hagyma friss ízvilága tökéletesen keveredik, így kézenfekvő megoldás egy finom tavaszi vagy nyári menühöz.

ÉV VÉGÉRE LESÖPRIK A BOLTOK POLCAIRÓL A TRAPPISTA SAJTOK JELENTŐS RÉSZÉT >>>

ÍME, 3 EGÉSZSÉGES SMOOTHIE-RECEPT, HOGY JÓL INDULJON A REGGEL >>>

5 ÉRDEKES TÉNY, AMIT A SÓRÓL TUDNI ÉRDEMES >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.