Az angolszász édességek egyik alapanyaga nem annyira elterjedt itthon, ezért, ha hozzájutunk, érdemes későbbre elraktározni belőle a maradékot. Öntsük a jégkockatartóba, majd tegyük egy megbízható hűtőtasakba, így 3 hónapig is eláll.
A sütemények, a sok máz, de még a házi készítésű puding vagy besamel is rengeteg tojássárgáját igényel – az elárvult fehérjét pedig akár 12 hónapra is lefagyaszthatjuk! A legjobb, ha egy napig a hűtőben tartjuk, utána tesszük be a fagyasztóba, devigyázat! Így is nehezebb lesz belőle habot verni, mint a friss változatból.
A szendvicsek rajongói örülhetnek: a felbontott és a bontatlan felvágottak is legalább 2 hónapig bírjak a mélyhűtőben.
Előfordulhatott már, hogy lefagyasztottunk egy veknit - de azt tudtuk, hogy nem kell megvárni, amíg felolvad? 3 hónapig tárolhatók így a szeletek, amiket aztán egyből tehetünk is a sütőbe! Egy kis vízzel lefröcskölve pedig biztos, hogy olyan lesz a meleg sütőből kiszedve, mint új korában.
Szobahőmérsékleten két hét után a legtöbb diófélében megromlik az olaj. Ezt a folyamatot lassítja le a fagyasztás. Tegyük minél gyorsabban a mélyhűtőbe, és igyekezzünk minél kevesebbet nyitogatni a tárolóját, így elkerülhetjük a nedvességgel és a szennyeződéssel járó kellemetlenségeket.
Véletlenül 2 kartonnal vettünk a kéthetes utazás előtt? Semmi gond, 3 hónapig eláll a fagyasztóban.
Az olajos magvakhoz hasonlóan a teljes kiőrlésű lisztben is megromolhat az olaj. A mélyhűtőben viszont 2 évet is kibír.
Az olyan különleges termékeket, mint a quinoa vagy a bulgur, a legtöbben csak hosszú idő alatt használjuk fel, pedig szobahőmérsékleten 3 hónap alatt tönkre mennek. Ennek azonban a kétszereséig is tárolhatjuk, ha megfelelő tasakban lefagyasztjuk.
A vákuumos csomagolású lazac (vagy pisztráng, esetleg makréla) 2 hónapig marad ép a mélyhűtőben. Ahogy a bagel is: egyből kész az uzsonna!
Valamivel sűrűbb lesz az állaga, de akár 5 hónapra is lefagyaszthatjuk a tofut, amit aztán felhasználhatunk egy smoothie-ba vagy párolt zöldséghez keverve.
Amennyiben túl sokat vásároltunk a reggeli koffeinbevitelünkhöz, még mindig eltehetjük a felesleget 4 hónapra a mélyhűtőnkbe. Figyelem! A hagyományos tejszín nem bírja a fagyasztást!
Bizony, tárolhatjuk ezt is a fagyasztóban, csak először a hűtőbe rakjuk, utána tehetjük ki a további mínuszoknak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.