Valójában az összes olyan ételt kerülni kellene, ami bő olajban sült, mivel ezek többsége jól magába szívja a zsírt. Azért ártanak a szépségnek, mert a túl sok telített zsírsav elősegíti a gyulladásokat, és még idősebb korban is pattanásokat, mitesszereket okozhat.
Nem árt tudni: a legtöbb esetben a házi koszt kivételesen vesztésre áll - az otthoni sült krumpli, de még a rántott karfiol is biztosan jobban magába szívja az olajat, mint az, amit a jobb gyorséttermekben vásárolhatunk. (Nekik ugyanis általában nagyon modern sütő és szűrőberendezéseik vannak.)
Mit lehet tenni:mivel a sült krumpli, a rántott sajt, és társaik túl finomak ahhoz, hogy egy életre le akarjunk mondani róluk, próbáljuk csak kéthavonta egyszer fogyasztani őket.
Tényleg egészségtelen a só? Utánajártunk! >>>
Mindenki tudja, hogy a fánk és a cukrászsütemények, minél csokisabbak, minél töltöttebbek, annál finomabbak, ezért szeretjük őket annyira.
Nem árt tudni: a bennük rejtőző gyorsan felszívódó szénhidrátok, a fehér liszt, a fehér cukor és a zsiradékok olyan gyulladásos folyamatokat idézhetnek elő a szervezetben, amelyek többek között a bőrt is károsítják. A cukor ráadásul még a bőr feszességéért is felelős kollagén szintjét is csökkentheti.
Mit lehet tenni: jó hír, hogy mivel divatba jöttek a reformédességek, ma már sok-sok ötletet, receptet és reformhozzávalót találhatunk az elkészítésükhöz. Az „igazi”, vajas-cukros-krémes és feledhetetlen tortákat pedig hagyjuk meg a születésnapokra.
Kimerült vagy? Pótold a vasat! >>>
Aki nem túlsúlyos, vagy nem magas a koleszterinje, annak nem kell tartania még a vörös húsoktól sem, mert kis mennyiségben egészségesek. A húsnál a fő szempont, hogy lehetőleg antibiotikumok nélkül nevelt, szabad tartású csirkét, marhát, birkát, vagy sertést fogyasszunk.
Nem árt tudni: a szervezet nem tud mit kezdeni a sok mesterséges anyaggal, amit mindennapi életünk során magunkhoz veszünk, ezért fogyasztásukkal állandó allergiás bőrbajoknak, gyulladásoknak tesszük ki magunkat. Ezért jó, ha igyekszünk minél kevesebb mesterséges anyagot engedni a szervezetünkbe.
Mit tegyünk: nem kell mindennap húst enni, de amikor eszünk, akkor igyekezzünk minél jobb minőségűt fogyasztani belőle. Ne felejtsük el a halat. Mi, magyarok viszonylag keveset fogyasztunk belőle, pedig a legtöbb hal nagyon egészséges, és ráadásul gazdagok a többszörösen telítetlen Omega 3 zsírsavakban. Ez utóbbiak egyéb jó tulajdonságaik mellett csökkentik a bőr gyulladásait és ragyogóbbá teszik azt. (Figyelem: a panírozott halrudacskák túlnyomó része nagyon kevés százaléknyi halat tartalmaz.)
Mondj búcsút a betegségeknek! Itt vannak a gyógyító ételek >>>
A hangsúly a mértéken van. Egy kis mennyiség naponta használhat is, ha viszont valaki túllépi a határt, az jó, ha tudja, hogy az alkohol csúnyán és nagyon gyorsan öregít.
Nem árt tudni: a dietetikusok szerint nőknek naponta egy adag, (ez 1,5-2 deci bort, vagy 3,5 deci sört jelent), míg férfiaknak napi kettő az, ami akár jó hatással is lehet az egészségre.
Mit tegyünk:a legideálisabb, kevés kalóriával és sok antioxidánssal a vörösbor. A cukros koktélok, és magas cukortartalmú töményszeszek, likőrök sajnos sem az alakunknak, sem a szépségünknek nem tesznek jót.
Fröccsszótárunkat itt találod >>>
Bár a nem ivóknak az orvos ritkán javasolja, hogy kezdjenek el inni, Cseh és Lengyelországban a vesekőre hajlamosaknak a társadalombiztosítás finanszírozza a sörfogyasztását.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.