Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Ajánló

Készítsd magad a margarint! Keresd a piacon a Flora standokat!

margarin
Eljött az ideje, hogy leszámoljunk a margarin körül keringő számtalan tévhittel és városi legendával: most bárki meggyőződhet róla, hogy milyen egyszerű és hétköznapi alapanyagokból készül, meglepően könnyen.

Az Unilever a budapesti piacokon felállított Flora Blend Barban mutatja meg, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás szempontjából bizonyítottan hasznos növényi olajokból egyszerű gyártási eljárás segítségével készülnek a minőségi és ízletes Flora margarinok.

Keresd a standokon

A Flora Blend Bar névre keresztelt standon hat héten át három népszerű budapesti piacon neves séfek készítenek minőségi növényi olajokból különleges és finom margarinokat, amelyeket bárki megkóstolhat a helyszínen.

Szakmai szemmel...

„A margarinok kiemelten pozitív szerepet tölthetnek be a táplálkozásban, alapanyagai a legújabb táplálkozási ajánlásokhoz illeszkednek, a gyártási folyamat pedig a lehető legegyszerűbb fizikai műveleteket jelenti, és lényegében a vajköpüléssel analóg tevékenység” – fogalmazott Dr. Somogyi László, élelmiszeripari mérnök, egyetemi docens. Hozzátette: „a Flora Blend Barban látható keverési és hűtési folyamat ugyanazt az alapelvet követi, mint az üzembeli gyártás.”


Ezért szükséges...

„Az emberi szervezetnek a mindennapi táplálkozás során szüksége van zsírokra, ám az egészségünk szempontjából rendkívül fontos, hogy milyen zsiradékot fogyasztunk. A legfrissebb tudományos eredmények is igazolják, hogy szívünk és érrendszerünk egészsége érdekében a növényi zsiradékokat kell előnyben részesítenünk az állati eredetűekkel szemben” – mondta Prof. Dr. Császár Albertlipidológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, osztályvezető főorvos. „Két harvardi vizsgálat során közel 130 ezer ember mintegy három évtizeden át nyomon követett táplálkozási és egészségi adatait elemezték. Ezekben a kutatásokban azt mutatták ki, hogy a telített zsírok telítetlenekkel való helyettesítése együtt jár a szív-és érrendszeri megbetegedések jelentősen alacsonyabb kockázatával.”

A testednek szüksége van rá!

„A margarinok fő összetevői a növényi olajok és zsírok, így nemcsak finomak, hanem tartalmazzák azokat a létfontosságú zsírsavakat is, amelyeket a szervezet nem képes magától előállítani” – emelte ki Őri Ágnes, az Unilever táplálkozási szakértője. A Flora margarin készítéséhez felhasznált jó minőségű repce- és lenolaj természetes módon tartalmazza ezeket az omega-3 zsírsavakat, a napraforgóolaj pedig kimagasló E-vitamin és omega-6 zsírsav tartalma miatt hasznos alapanyaga a margaringyártásnak. Az értékes összetevők a gyártás folyamán is megmaradnak, hiszen a gyártás alapvetően az összetevők hűtés közbeni keverését jelenti. „A kenhető állagot a szobahőmérsékleten is szilárd pálmazsír hozzáadásával érjük el, nincs tehát szükség az olajok hidrogénezésére, keményítésére. Így az összes forgalomba hozott margarin transzzsírsav-tartalma alatta van az EMMI rendeletben meghatározott határértéknek (2 g transzzsírsav/100g zsírtartalom).”

A Flora Blend Bar hat hétig látogatható az alábbi helyszíneken!

a Fehérvári úti piacon szeptember 16. és 24. között,
a Fény utcai piacon szeptember 26. és október 8. között,
a Lehel téri csarnokban október 10. és 22. között.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.