Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Alapételek

Te is úgy szeretnél főzni, mint a szomszéd néni? Akkor készíts pörköltös gombócot!

A szomszéd néni pörköltös gombóc / Fotó: Vidék íze magazin
Vajon mit főznek a szomszédban, ahonnan mindig olyan finom illatokat lehet érezni? Ugye neked is ismerős ez a helyzet? Nos, ha egy kicsit versenybe szeretnél szállni a szomszéd nénivel, aki nagyon profi a konyhában, akkor a Vidék íze magazin receptje éppen kapóra jöhet.

A szomszéd néni pörköltös gombóca nem egy bonyolult étel, csak arra kell figyelni, hogy a főtt burgonyából ne melegen készítsd el a gombócokat, várd meg, amíg az alapanyag teljesen kihűl. De nézzük is, hogyan készül a Vidék íze magazin kiváló étele.

Egy igazán hamisítatlan, vidéki fogás a szomszéd néni pörköltös gombóca / Fotó: Vidék íze magazin
Egy igazán hamisítatlan, vidéki fogás a szomszéd néni pörköltös gombóca / Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a szomszéd néni pörköltös gombóca

Hozzávalók:

A gombócokhoz:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 tojás
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál só

A forgatáshoz:

  • 2 evőkanál zsír
  • 2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 4 dl tejföl
  • bors

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, sós vízben jó puhára főzzük. Még forrón áttörjük. Kiterítve hagyjuk kihűlni.
  2. Utána hozzákeverjük a lisztet, a sót, a zsírt, az egész tojást. Kicsi gombócokat formázunk a tésztából.
  3. Sós vizet forralunk, beledobjuk a gombócokat. Ha a víz újra felforrt, és feljöttek a gombócok, már szűrjük is le.
  4. Egy nagy lábasban a két evőkanál zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és még egy-két percig pároljuk együtt.
  5. Ekkor lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Hozzávegyítjük a tejfölt.
  6. Beleforgatjuk a kifőtt, leszűrt gombócokat, és még egyet forralunk rajta. Savanyúsággal kínáljuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.