Vajon mit főznek a szomszédban, ahonnan mindig olyan finom illatokat lehet érezni? Ugye neked is ismerős ez a helyzet? Nos, ha egy kicsit versenybe szeretnél szállni a szomszéd nénivel, aki nagyon profi a konyhában, akkor a Vidék íze magazin receptje éppen kapóra jöhet.
A szomszéd néni pörköltös gombóca nem egy bonyolult étel, csak arra kell figyelni, hogy a főtt burgonyából ne melegen készítsd el a gombócokat, várd meg, amíg az alapanyag teljesen kihűl. De nézzük is, hogyan készül a Vidék íze magazin kiváló étele.
Így készül a szomszéd néni pörköltös gombóca
Hozzávalók:
A gombócokhoz:
80 dkg burgonya
1 evőkanál zsír
1 tojás
15 dkg rétesliszt
1 teáskanál só
A forgatáshoz:
2 evőkanál zsír
2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
4 dl tejföl
só
bors
Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, sós vízben jó puhára főzzük. Még forrón áttörjük. Kiterítve hagyjuk kihűlni.
Utána hozzákeverjük a lisztet, a sót, a zsírt, az egész tojást. Kicsi gombócokat formázunk a tésztából.
Sós vizet forralunk, beledobjuk a gombócokat. Ha a víz újra felforrt, és feljöttek a gombócok, már szűrjük is le.
Egy nagy lábasban a két evőkanál zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és még egy-két percig pároljuk együtt.
Ekkor lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Hozzávegyítjük a tejfölt.
Beleforgatjuk a kifőtt, leszűrt gombócokat, és még egyet forralunk rajta. Savanyúsággal kínáljuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.