Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Alapételek

Te is úgy szeretnél főzni, mint a szomszéd néni? Akkor készíts pörköltös gombócot!

A szomszéd néni pörköltös gombóc / Fotó: Vidék íze magazin
Vajon mit főznek a szomszédban, ahonnan mindig olyan finom illatokat lehet érezni? Ugye neked is ismerős ez a helyzet? Nos, ha egy kicsit versenybe szeretnél szállni a szomszéd nénivel, aki nagyon profi a konyhában, akkor a Vidék íze magazin receptje éppen kapóra jöhet.

A szomszéd néni pörköltös gombóca nem egy bonyolult étel, csak arra kell figyelni, hogy a főtt burgonyából ne melegen készítsd el a gombócokat, várd meg, amíg az alapanyag teljesen kihűl. De nézzük is, hogyan készül a Vidék íze magazin kiváló étele.

Egy igazán hamisítatlan, vidéki fogás a szomszéd néni pörköltös gombóca / Fotó: Vidék íze magazin
Egy igazán hamisítatlan, vidéki fogás a szomszéd néni pörköltös gombóca / Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a szomszéd néni pörköltös gombóca

Hozzávalók:

A gombócokhoz:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 tojás
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál só

A forgatáshoz:

  • 2 evőkanál zsír
  • 2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 4 dl tejföl
  • bors

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, sós vízben jó puhára főzzük. Még forrón áttörjük. Kiterítve hagyjuk kihűlni.
  2. Utána hozzákeverjük a lisztet, a sót, a zsírt, az egész tojást. Kicsi gombócokat formázunk a tésztából.
  3. Sós vizet forralunk, beledobjuk a gombócokat. Ha a víz újra felforrt, és feljöttek a gombócok, már szűrjük is le.
  4. Egy nagy lábasban a két evőkanál zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és még egy-két percig pároljuk együtt.
  5. Ekkor lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Hozzávegyítjük a tejfölt.
  6. Beleforgatjuk a kifőtt, leszűrt gombócokat, és még egyet forralunk rajta. Savanyúsággal kínáljuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.