15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Alapételek

Békebeli leves a nagyi konyhájából: marhahúsleves velős csonttal és csigatésztával

A húslevesre is igaz, hogy ahány ház, annyiféle recept, elkészítési mód. A mai receptünk visszarepít a múltba, a boldog békeidők hangulatát idézi, érdemes elkészíteni egy ráérős, nyugodt hétvégi napon. Az elismerés nem marad el, abban biztos lehetsz.

A velős csontos húsleves közkedvelt étel: a csontvelő nemcsak ízesíti a levest, hanem selymes, krémes textúrát ad neki, amitől még különlegesebbé válik. A csontokban található kollagén és ásványi anyagok ráadásul táplálóbbá  is teszik a levest, miközben jótékony hatással vannak az ízületekre és a bőrre is.

Sok helyen csak ünnepekkor készítik, de hétvégi ebédként, nagyobb családi összejöveteleken is gyakran kerül az asztalra. Próbáld ki az alábbi receptet!

  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzés: 5 óra
  • 1 adag: 210 kcal 
Marhahúsleves velős csonttal
Marhahúsleves velős csonttal és csigatésztával / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók: 

  • 1 kg marhaleveshús 
  • 1 kg szeletelt csontos marhanyak 
  • 15 dkg csigatészta 
  • 4 db közepes sárgarépa 
  • 4 db petrezselyemgyökér 
  • 1 db kisebb karalábé 
  • 1 db kisebb zeller 
  • 1 fej fokhagyma 
  • 3 db közepes vöröshagyma 
  • 1-2 cm gyömbér 
  • 1 csipet egész kömény 
  • 1 csipet sáfrányos szeklice 
  • 1 evőkanál egész fekete vagy zöld bors 
  • só 

Elkészítés:

  1. Megmossuk a húst. A velős részeket enyhén besózzuk, hogy forrás közben biztosan ne főjön ki a velő. Beletesszük egy nagy fazékba, öntünk rá bőven hideg vizet. Forrásig melegítjük, majd nagyon kicsi lángon főzzük. Közben folyamatosan leszedjük a képződő szürke habot.
  2. Ha már nem habzik egyáltalán, fűszerezzük és hozzáadjuk a megtisztított, nagy darabokra vágott sárgarépát, gyökeret, zellert, karalábét. A hagymáknak csak a külső, piszkos héját húzzuk le, keresztben elfelezzük. A vöröshagymát száraz serpenyőben picit meg is pirítjuk, majd a fokhagymával együtt beledobjuk a lébe. Jöhetnek a fűszerek: egy evőkanál egész bors, a megpucolt gyömbérdarab, az egész kömény, a csipetnyi sáfrányos szeklice és só ízlés szerint.
  3. Nagyon lassú tűzön addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul. Tálalás előtt egy kis leves és víz keverékében kifőzzük a tésztát. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.