A húsleves akkor lesz a legjobb, ha jó alapanyagokkal dolgozunk és rászánjuk az időt, azaz nem akarjuk sürgetni a főzést. A jó, finom húsleveshez ugyanis idő és türelem is kell, de amikor tányérra kerül az aranyló és gőzölgő étel, akkor érezzük igazán, hogy megérte minden ráfordított perc és óra. Mivel a hétvégi ebédek elmaradhatatlan eleme a húsleves, így mindenkinek van egy bevált, házi receptje, ám nem mindenki ismeri a hagymás trükköt, ami segít abban, hogy a levesnek még szebb színe, még jobb íze legyen!
Egy húslevesbe a húson felül kellenek zöldségek is, ezek adják meg az étel finom, tartalmas ízét. A sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé és zeller elmaradhatatlan, de sokan tesznek bele paprikát, paradicsomot és természetesen hagymát is. A vöröshagyma belekerülhet pucolva, de héjjal együtt is, hiszen ez is szép színt adhat a levesünknek. Ha még karakteresebb, finomabb húslevest készítenél, olyat, amilyet a nagyi is főzött, akkor ne egészben tedd a hagymát a levesbe, hanem vágd félbe és pirítsd le előtte!
A vöröshagymáról leszedjük a külső, sérült vagy koszos héjat, de nem kell teljesen megpucolni. Megmossuk, majd kettévágjuk, a hagymafeleket ezután egy száraz serpenyőben lepirítjuk. A lapos, vágott oldal érintkezzen a serpenyővel, nem kell mozgatni, hagyjuk a serpenyőben egy-két percig, amíg aranybarna színt nem kap. A pirított és héjas hagymát tegyük ezután a levesbe. A pirított, már-már karamellizálódott hagyma remek ízt és színt kölcsönöz majd a húslevesnek.
Mivel a só képes kivonni a nedvességet bármiből, így ha már korán érintkezik a hússal, a zöldségekkel, akkor az alapanyagok túl hamar megfőnek, megpuhulnak és akár szét is főhetnek. Nem érdemes a főzés nagyon korai szakaszában megsózni a húslevest, mert ahogy fő, a lé párolog, azaz egyre koncentráltabb lesz az íze, így egyre sósabbá válhat az étel. Nincs persze ideális időpontja a leves megsózásának, de nem követsz el nagy hibát, ha a tűzhely elzárása előtt kb. 15 perccel adod hozzá a sót.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.