Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Praktikus

Így tedd a hagymát a húslevesbe, aranyló lesz a színe, az íze pedig még finomabb

Húsleves cérnametélttel
Mindenkinek megvan a legjobb, bevált húslevesreceptje, ám vannak olyan trükkök és praktikák, amiket nem mindenki ismer. Ilyen például a hagymatrükk is, ami nem egy nagy dolog, de még ízletesebb, finomabb lesz tőle az aranyló húsleves.

A húsleves akkor lesz a legjobb, ha jó alapanyagokkal dolgozunk és rászánjuk az időt, azaz nem akarjuk sürgetni a főzést. A jó, finom húsleveshez ugyanis idő és türelem is kell, de amikor tányérra kerül az aranyló és gőzölgő étel, akkor érezzük igazán, hogy megérte minden ráfordított perc és óra. Mivel a hétvégi ebédek elmaradhatatlan eleme a húsleves, így mindenkinek van egy bevált, házi receptje, ám nem mindenki ismeri a hagymás trükköt, ami segít abban, hogy a levesnek még szebb színe, még jobb íze legyen!

Roasted,Onions,In,A,Closeup
Ez a finom húsleves titka: pirítsd le a hagymát mielőtt a levesbe teszed
FOTÓ: M. SCHUPPICH / SHUTTERSTOCK

Így lesz aranyló és finom a húsleves

Egy húslevesbe a húson felül kellenek zöldségek is, ezek adják meg az étel finom, tartalmas ízét. A sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé és zeller elmaradhatatlan, de sokan tesznek bele paprikát, paradicsomot és természetesen hagymát is. A vöröshagyma belekerülhet pucolva, de héjjal együtt is, hiszen ez is szép színt adhat a levesünknek. Ha még karakteresebb, finomabb húslevest készítenél, olyat, amilyet a nagyi is főzött, akkor ne egészben tedd a hagymát a levesbe, hanem vágd félbe és pirítsd le előtte!

A vöröshagymáról leszedjük a külső, sérült vagy koszos héjat, de nem kell teljesen megpucolni. Megmossuk, majd kettévágjuk, a hagymafeleket ezután egy száraz serpenyőben lepirítjuk. A lapos, vágott oldal érintkezzen a serpenyővel, nem kell mozgatni, hagyjuk a serpenyőben egy-két percig, amíg aranybarna színt nem kap. A pirított és héjas hagymát tegyük ezután a levesbe. A pirított, már-már karamellizálódott hagyma remek ízt és színt kölcsönöz majd a húslevesnek.

Recept
Egyszerű
Húsleves cérnametélttel
135 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

Mikor sózod a húslevest? Nem mindegy, mikor kerül bele a fűszer

Mivel a só képes kivonni a nedvességet bármiből, így ha már korán érintkezik a hússal, a zöldségekkel, akkor az alapanyagok túl hamar megfőnek, megpuhulnak és akár szét is főhetnek. Nem érdemes a főzés nagyon korai szakaszában megsózni a húslevest, mert ahogy fő, a lé párolog, azaz egyre koncentráltabb lesz az íze, így egyre sósabbá válhat az étel. Nincs persze ideális időpontja a leves megsózásának, de nem követsz el nagy hibát, ha a tűzhely elzárása előtt kb. 15 perccel adod hozzá a sót.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.