Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Vadas marha
Tárkonyos csirkeraguleves
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus kuglóf
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Farsangi szalagos fánk
Alapételek

Brownie: egy mennyeien finom csokis édesség, ami feldobja a napodat

A brownie nem véletlenül olyan népszerű, hiszen egy falat is elég belőle ahhoz, hogy azonnal elvarázsoljon – ezért minden alkalomra tökéletes választás: kávé mellé, baráti összejövetelekre vagy akár az ünnepi asztalra is.

Bár a brownie alapreceptje nem túl bonyolult, ha van kedved hozzá, akkor ízlés szerint variálhatod: például különféle gyümölcsökkel, ízesített csokoládédarabokkal, dióval, mandulával, karamellel, vagy kínálhatsz mellé lekvárt és tejszínhabot is.

Ha te is kedvet kaptál a Vidék íze magazin kiváló desszertjének az elkészítéséhez, akkor nézd meg, hogyan készül lépésről, lépésre ez a mennyeien finom csokis édesség.

Brownie
Brownie, a mennyeien finom, csokis édesség
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a Vidék íze magazin kiváló desszertje, a brownie!

Előkészítés: 20 perc 

Sütés: 22 perc 

1 adag: 300 kcal 

Hozzávalók:
(egy 20 × 20 cm-es tepsihez, 9 darabhoz)

  • 20 dkg étcsokoládé 
  • 18 dkg vaj 
  • 5 dkg holland kakaó 
  • 24 dkg porcukor 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1 kis csipet őrölt fahéj 
  • 1 csipet neszkávé 
  • 1 nagy csipet só 
  • 4 nagy tojás 
  • 8 dkg rizsliszt (vagy egyéb liszt) 

Elkészítés:

  1. Összevágjuk apróra az étcsokit, tűzálló tálba szórjuk. Hozzáadjuk a vajat, és gőz felett összeolvasztjuk, közben hozzákeverjük a kakaót és a porcukrot is.
  2. Ízesítjük vaníliás cukorral, fahéjjal, kávéval, pici sóval.
  3. Ha már egynemű a masszánk, levesszük a gőzről. Elektromos habverővel egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat, végül hozzákeverjük a lisztet.
  4. Két darab sütőpapírral kibélelünk egy 20×20 cm-es tepsit (így majd a papírral együtt ki tudjuk emelni a kész süteményt a tepsiből). Belekanalazzuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még szaftos. Nem szabad túlsütni.
  5. Ha kihűlt, felkockázzuk. Lekvárt és tejszínhabot adunk mellé. 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.