Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Epres édességekből bármennyi jöhet, nem beszélve arról, ha ilyen mutatós pitével, vagy inkább pitékkel leped meg a családot vagy a barátaidat. Egy dologban biztos lehetsz: egy morzsa sem marad majd a süteményből.

Eper, menta és mascarpone: micsoda hozzávalók! És milyen jól mutat a friss, zamatos gyümölcs ezekben a kis kosárkákban. Amennyiben kedvet kaptál a sütemény elkészítéséhez, akkor próbáld ki a Vidék íze magazin kiváló receptjét!

Epres pite mentás-mascarponés töltelékkel / Fotó: Vidék íze magazin
Epres pite mentás-mascarponés töltelékkel / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje az epres pitéhez

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 26 dkg liszt
  • 15 dkg fagyos vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg eper
  • 20 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pár levél menta

A tetejére:

  • piros tortazselé

Elkészítés:

  1. Összemorzsásítjuk a fagyos vajat a liszttel, sóval, porcukorral. Összegyúrjuk a tojássárgájával. Hagyjuk pihenni öt percet, majd vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele pár apró, kerek piteformát.
  2. Legalább egy órára behűtjük, utána 200 fokra felmelegített sütőben világosra sütjük, majd egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Tálalás előtt összekeverjük a mascarponét a kétféle cukorral, a felaprított mentával, egy vékony réteget kenünk minden kosárkába. A tetejét sűrűn kirakjuk friss eperrel.
  4. A csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és leöntjük vele a gyümölcsöt.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.