Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Epres édességekből bármennyi jöhet, nem beszélve arról, ha ilyen mutatós pitével, vagy inkább pitékkel leped meg a családot vagy a barátaidat. Egy dologban biztos lehetsz: egy morzsa sem marad majd a süteményből.

Eper, menta és mascarpone: micsoda hozzávalók! És milyen jól mutat a friss, zamatos gyümölcs ezekben a kis kosárkákban. Amennyiben kedvet kaptál a sütemény elkészítéséhez, akkor próbáld ki a Vidék íze magazin kiváló receptjét!

Epres pite mentás-mascarponés töltelékkel / Fotó: Vidék íze magazin
Epres pite mentás-mascarponés töltelékkel / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje az epres pitéhez

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 26 dkg liszt
  • 15 dkg fagyos vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg eper
  • 20 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pár levél menta

A tetejére:

  • piros tortazselé

Elkészítés:

  1. Összemorzsásítjuk a fagyos vajat a liszttel, sóval, porcukorral. Összegyúrjuk a tojássárgájával. Hagyjuk pihenni öt percet, majd vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele pár apró, kerek piteformát.
  2. Legalább egy órára behűtjük, utána 200 fokra felmelegített sütőben világosra sütjük, majd egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Tálalás előtt összekeverjük a mascarponét a kétféle cukorral, a felaprított mentával, egy vékony réteget kenünk minden kosárkába. A tetejét sűrűn kirakjuk friss eperrel.
  4. A csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és leöntjük vele a gyümölcsöt.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.