Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Epres édességekből bármennyi jöhet, nem beszélve arról, ha ilyen mutatós pitével, vagy inkább pitékkel leped meg a családot vagy a barátaidat. Egy dologban biztos lehetsz: egy morzsa sem marad majd a süteményből.

Eper, menta és mascarpone: micsoda hozzávalók! És milyen jól mutat a friss, zamatos gyümölcs ezekben a kis kosárkákban. Amennyiben kedvet kaptál a sütemény elkészítéséhez, akkor próbáld ki a Vidék íze magazin kiváló receptjét!

Epres pite mentás-mascarponés töltelékkel / Fotó: Vidék íze magazin
Epres pite mentás-mascarponés töltelékkel / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje az epres pitéhez

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 26 dkg liszt
  • 15 dkg fagyos vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg eper
  • 20 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pár levél menta

A tetejére:

  • piros tortazselé

Elkészítés:

  1. Összemorzsásítjuk a fagyos vajat a liszttel, sóval, porcukorral. Összegyúrjuk a tojássárgájával. Hagyjuk pihenni öt percet, majd vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele pár apró, kerek piteformát.
  2. Legalább egy órára behűtjük, utána 200 fokra felmelegített sütőben világosra sütjük, majd egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Tálalás előtt összekeverjük a mascarponét a kétféle cukorral, a felaprított mentával, egy vékony réteget kenünk minden kosárkába. A tetejét sűrűn kirakjuk friss eperrel.
  4. A csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és leöntjük vele a gyümölcsöt.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.