Epres édességekből bármennyi jöhet, nem beszélve arról, ha ilyen mutatós pitével, vagy inkább pitékkel leped meg a családot vagy a barátaidat. Egy dologban biztos lehetsz: egy morzsa sem marad majd a süteményből.
Eper, menta és mascarpone: micsoda hozzávalók! És milyen jól mutat a friss, zamatos gyümölcs ezekben a kis kosárkákban. Amennyiben kedvet kaptál a sütemény elkészítéséhez, akkor próbáld ki a Vidék íze magazin kiváló receptjét!
Íme a Vidék íze magazin receptje az epres pitéhez
Hozzávalók:
A tésztához:
26 dkg liszt
15 dkg fagyos vaj
1 evőkanál porcukor
1 tojássárgája
1 csipet só
A töltelékhez:
50 dkg eper
20 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
pár levél menta
A tetejére:
piros tortazselé
Elkészítés:
Összemorzsásítjuk a fagyos vajat a liszttel, sóval, porcukorral. Összegyúrjuk a tojássárgájával. Hagyjuk pihenni öt percet, majd vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele pár apró, kerek piteformát.
Legalább egy órára behűtjük, utána 200 fokra felmelegített sütőben világosra sütjük, majd egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt összekeverjük a mascarponét a kétféle cukorral, a felaprított mentával, egy vékony réteget kenünk minden kosárkába. A tetejét sűrűn kirakjuk friss eperrel.
A csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és leöntjük vele a gyümölcsöt.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.