Farsangi szalagos fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dödölle - az eredeti recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Körömpörkölt csülökkel
Kapros tökfőzelék virslivel
Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Kínai szezámmagos csirke
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Epres édességekből bármennyi jöhet, nem beszélve arról, ha ilyen mutatós pitével, vagy inkább pitékkel leped meg a családot vagy a barátaidat. Egy dologban biztos lehetsz: egy morzsa sem marad majd a süteményből.

Eper, menta és mascarpone: micsoda hozzávalók! És milyen jól mutat a friss, zamatos gyümölcs ezekben a kis kosárkákban. Amennyiben kedvet kaptál a sütemény elkészítéséhez, akkor próbáld ki a Vidék íze magazin kiváló receptjét!

Epres pite mentás-mascarponés töltelékkel / Fotó: Vidék íze magazin
Epres pite mentás-mascarponés töltelékkel / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje az epres pitéhez

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 26 dkg liszt
  • 15 dkg fagyos vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg eper
  • 20 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pár levél menta

A tetejére:

  • piros tortazselé

Elkészítés:

  1. Összemorzsásítjuk a fagyos vajat a liszttel, sóval, porcukorral. Összegyúrjuk a tojássárgájával. Hagyjuk pihenni öt percet, majd vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele pár apró, kerek piteformát.
  2. Legalább egy órára behűtjük, utána 200 fokra felmelegített sütőben világosra sütjük, majd egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Tálalás előtt összekeverjük a mascarponét a kétféle cukorral, a felaprított mentával, egy vékony réteget kenünk minden kosárkába. A tetejét sűrűn kirakjuk friss eperrel.
  4. A csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és leöntjük vele a gyümölcsöt.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.