2 nagy fej fehér hagyma
1 ek olívaolaj
1 ek barna cukor
1 ek balzsamecet
1 db 25 dkg-os steak szelet (keresztfartő)
egy csipet tengeri só
egy csipet fekete bors (ízlés szerint)
1 kisebb vekni kenyér
1 ek magos dijoni mustár
1 ek majonéz
2 szelet Frico Maasdam sajt
2 ek csemegeuborka
2 marék rukkola
1. A karamellizált hagyma elkészítéséhez a hagymát félkarikákra vágjuk és hozzáadunk 1 csipet sót. Egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk az olívaolajon.
2. Hozzáadjuk a cukrot és a balzsamecetet, további 15 percig főzzük, hogy besűrűsödjön és elnyerje szép, barna színét. Közben időnként átkeverjük. Ha kész, félrehúzzuk.
3. A steaket bedörzsöljük sóval, borssal és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A serpenyőt felforrósítjuk, a steakszeletet a közepére tesszük. 3 percig sütjük, ha enyhén, 5 percig, ha közepesen vagy 8-9 percig, ha teljesen átsült steaket szeretnénk. A serpenyőből kivéve egy vágódeszkára tesszük, és pár percig hagyjuk pihenni.
4. A kenyeret kettévágjuk. Az alsó felét bekenjük a mustárral és a majonézzel. Beletesszük a háromszög alakúra vágott Frico Maasdam sajtszeleteket. Rárakjuk a felkarikázott csemegeuborkát, majd a rukkolát is.
5. A steakszeleteket felcsíkozzuk, majd a csíkokat a steak kisült levével együtt a szendvicsbe tesszük, végül rárakjuk a karamellizált hagymát. Rátesszük a vekni tetejét, és finoman lenyomjuk. Kettévágjuk, és sült krumplival tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.