Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Alapételek

Így készül az legfinomabb, békebeli meggyszósz – mutatjuk a nagyi receptjét!

Meggyszósz
Van, akiben fájó emlékeket idéz, míg mások mosolygós nosztalgiával gondolnak vissza a menza egyik megosztó klasszikusára: a meggyszószra, amit főtt hússal és sós vízben főtt burgonyával tálaltak fel. Mi hisszük, hogy el lehet ezt úgy is készíteni, hogy azok is megszeressék, akik eddig viszolyogtak tőle - mutatjuk is a receptet! Pont olyan lesz, mint a nagyinál!

Régen a vasárnapi húslevesben főtt marha- vagy sertéshúst nem ették meg a leveshez: második fogásként, vagy másnap, mindenféle pikáns mártással, főtt burgonyával újra feltálalták.
Készülhetett hozzá pikáns, tejszínes tormaszósz, nyáron sűrű kapormártás vagy a megosztó klasszikus, a meggyszósz. Elsőre valóban kicsit furcsán hangzik, ez az édes-sós párosítás, de mindenképp érdemes adni neki egy esélyt! Ha valakinek mégsem jön be, de a meggynek igazi rajongója, akkor némi tejszínhabbal és vaníliafagyival mennyei desszertet varázsolhat belőle.

Mutatjuk is hozzá a tökéletes meggyszószreceptet!

HOZZÁVALÓK a meggyszószhoz:

  • 70 dkg meggybefőtt vagy kimagozott friss gyümölcs
  • 1 rúd fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 2 ek cukor (ha friss gyümölcsöt használunk)
  • 1/2 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 3 dl víz
  • 2 ek keményítő

Elkészítése:

  1. Egy lábasba öntjük a meggybefőttet a levével együtt. Ha friss gyümölcsből készítjük, kimagozzuk, és az édességétől függően 1-2 evőkanál cukorral meghintjük.
  2. Elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, a citrom héját és levét, a sót, majd felöntjük 2 dl vízzel, és felforraljuk.
  3. Ha felforrt, egy keverőtálban, a maradék 1 dl vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt. Hozzáöntjük a meggyszószhoz, és kevergetve besűrítjük.

Tipp: ha valaki nem szeret keményítővel dolgozni, tejfölös vagy tejszínes habarással is készítheti!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.