Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Epres blondie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Babgulyás
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Zsemlegombóc
Alapételek

Így készül az legfinomabb, békebeli meggyszósz – mutatjuk a nagyi receptjét!

Meggyszósz
Van, akiben fájó emlékeket idéz, míg mások mosolygós nosztalgiával gondolnak vissza a menza egyik megosztó klasszikusára: a meggyszószra, amit főtt hússal és sós vízben főtt burgonyával tálaltak fel. Mi hisszük, hogy el lehet ezt úgy is készíteni, hogy azok is megszeressék, akik eddig viszolyogtak tőle - mutatjuk is a receptet! Pont olyan lesz, mint a nagyinál!

Régen a vasárnapi húslevesben főtt marha- vagy sertéshúst nem ették meg a leveshez: második fogásként, vagy másnap, mindenféle pikáns mártással, főtt burgonyával újra feltálalták.
Készülhetett hozzá pikáns, tejszínes tormaszósz, nyáron sűrű kapormártás vagy a megosztó klasszikus, a meggyszósz. Elsőre valóban kicsit furcsán hangzik, ez az édes-sós párosítás, de mindenképp érdemes adni neki egy esélyt! Ha valakinek mégsem jön be, de a meggynek igazi rajongója, akkor némi tejszínhabbal és vaníliafagyival mennyei desszertet varázsolhat belőle.

Mutatjuk is hozzá a tökéletes meggyszószreceptet!

HOZZÁVALÓK a meggyszószhoz:

  • 70 dkg meggybefőtt vagy kimagozott friss gyümölcs
  • 1 rúd fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 2 ek cukor (ha friss gyümölcsöt használunk)
  • 1/2 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 3 dl víz
  • 2 ek keményítő

Elkészítése:

  1. Egy lábasba öntjük a meggybefőttet a levével együtt. Ha friss gyümölcsből készítjük, kimagozzuk, és az édességétől függően 1-2 evőkanál cukorral meghintjük.
  2. Elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, a citrom héját és levét, a sót, majd felöntjük 2 dl vízzel, és felforraljuk.
  3. Ha felforrt, egy keverőtálban, a maradék 1 dl vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt. Hozzáöntjük a meggyszószhoz, és kevergetve besűrítjük.

Tipp: ha valaki nem szeret keményítővel dolgozni, tejfölös vagy tejszínes habarással is készítheti!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.