Régen a vasárnapi húslevesben főtt marha- vagy sertéshúst nem ették meg a leveshez: második fogásként, vagy másnap, mindenféle pikáns mártással, főtt burgonyával újra feltálalták.
Készülhetett hozzá pikáns, tejszínes tormaszósz, nyáron sűrű kapormártás vagy a megosztó klasszikus, a meggyszósz. Elsőre valóban kicsit furcsán hangzik, ez az édes-sós párosítás, de mindenképp érdemes adni neki egy esélyt! Ha valakinek mégsem jön be, de a meggynek igazi rajongója, akkor némi tejszínhabbal és vaníliafagyival mennyei desszertet varázsolhat belőle.
Mutatjuk is hozzá a tökéletes meggyszószreceptet!
Tipp: ha valaki nem szeret keményítővel dolgozni, tejfölös vagy tejszínes habarással is készítheti!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.