Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Alapételek

Így különböztetheted meg a teljes kiőrlésű kenyeret a színezettől!

A kenyér ez az egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott élelmiszerünk, fontos tehát, hogy mindig minőségi alapanyagokból készüljön!

Napjainkban egyre népszerűbb a teljes kiőrlésű gabonalisztek használata. Fontos tudni, hogy mivel ilyenkor a magbél mellett a csírát és a maghéjat is megőrlik, az így kapott liszt lényegesen gazdagabb élelmi rostokban és vitaminokban.

Egyre több pékáru készül rozs, árpa, korpa, zab, hajdina vagy köles felhasználásával. Ha enyhén savanykás ízük miatt nem kedveled ezeket a termékeket, vásárolj részben teljes kiőrlésű gabonát tartalmazó készítményeket!

A fehér kenyérhez ugyanis az elkészítése során gyakran adagolnak zsiradékot, emiatt a tápértéke lényegesen alacsonyabb, ugyanakkor több kalóriát tartalmaz.

Érdemes azonban odafigyelned a csomagoláson feltüntetett összetevőkre! Előfordul ugyanis, hogy sötét színe ellenére a barna kenyeret valójában fehér lisztből sütik. Egyszerűen megkülönböztetheted a teljes kiőrlésűt a színezett változattól: az előbbi általában nehezebb, a tésztájában pedig kisebb lyukak vannak. A festett változat ugyanakkor enyhén karamell- vagy kávéillatú, és a lyukak is nagyobbak benne.

Legjobb kenyérreceptek >>>

Az egészséges csírák, melyekről méltatlanul keveset tudunk

Akár kúraszerűen is fogyaszthatók, hiszen több enzimet, telítetlen zsírsavat, ballasztanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint bizonyos zöldségek!

Vöröskáposzta-csíra

Táplálja a bőrt, valamint javítja a látást. Segíti az emésztést, és fekélygyógyító hatású U-vitamin is van benne. Bármelyik ételnek kellemes ízt kölcsönöz, nyugodtan szórj például 1 maréknyit a rántotta tetejére!

Mustárcsíra

Serkentő hatása oldja az izomfájdalmakat, élénkíti a vérkeringést. Jól alkalmazható a különböző bőrkiütésekre. A máj működését is kedvezően befolyásolja. Intenzív ízének köszönhetően a saláták remek kiegészítője lehet.

Retekcsíra

Magas foszfortartalmáról ismert. Természetes antibiotikum, és tökéletes vízhajtó. Vékonyan kend meg a kenyered vajjal, tegyél rá pár szeletet a kedvenc felvágottadból, aztán az ízét dobd fel egy kevés retekcsírával!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.