Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Dubarry-csirkemell
Babgulyás
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Körömpörkölt csülökkel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Vadas marha
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Alapételek

Klasszikus újragondolva: tavaszi, citrusos zöldborsófőzelék

A borsófőzelék sokunk kedvence, amit készíthetünk friss vagy fagyasztott borsóból. Mi most az alapfőzeléket zöldfűszerekkel és kevés citromhéjjal tettük frissebbé és még ízletesebbé.

Készítsétek el mindenképpen, ha borsóimádók vagytok, a zöldfűszer és citromhéj egészen üdévé varázsolja ezt az alapfőzeléket, garantáltan nem fogtok csalódni! Kiváló feltét hozzá a halfasírt vagy a sima fasírt, de a sült virsli is tökéletes kísérője lehet.

Citrusos zöldborsófőzelék, amelyet a tejszín tesz még selymesebbé / Fotó: Mindmegette
Citrusos zöldborsófőzelék, amelyet a tejszín tesz még selymesebbé / Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj vagy olaj
  • 5 dkg vaj
  • 60 dkg zöldborsó
  • 3 ek. liszt
  • 1 db kezeletlen citrom
  • 1 dl tejszín vagy tej
  • 1/2 csokor mentalevél
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítése:

  1. Egy fazékba kevés olívaolajat öntünk, erre rakjuk a vajat, és alacsony lángon hevíteni kezdjük. Ha felolvadt, jöhet a borsó, ízesítjük sóval, időnként kevergetve pár percig lefedve pároljuk. Ha fagyasztott borsót használunk, akkor 5-7 percig.
  2. Ezután hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, 1-2 percig tovább keverjük, majd felöntjük hideg vízzel vagy zöldségalaplével, és kevergetve felfőzzük.
  3. Amíg felfő, addig lereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a főzelékalaphoz. Miután felforrt, és főzeléksűrűségű lett, hozzáöntjük a tejszínt (használhatunk tejet is), és további 1-2 percig alacsony lángon főzzük.
  4. Ezalatt apróra vágjuk a menta- és petrezselyemleveleket, elkeverjük, és a főzelék el is készült.

Nézd meg videón is, hogyan készül a citrusos zöldborsófőzelék!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.