Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Alapételek

Klasszikus újragondolva: tavaszi, citrusos zöldborsófőzelék

A borsófőzelék sokunk kedvence, amit készíthetünk friss vagy fagyasztott borsóból. Mi most az alapfőzeléket zöldfűszerekkel és kevés citromhéjjal tettük frissebbé és még ízletesebbé.

Készítsétek el mindenképpen, ha borsóimádók vagytok, a zöldfűszer és citromhéj egészen üdévé varázsolja ezt az alapfőzeléket, garantáltan nem fogtok csalódni! Kiváló feltét hozzá a halfasírt vagy a sima fasírt, de a sült virsli is tökéletes kísérője lehet.

Citrusos zöldborsófőzelék, amelyet a tejszín tesz még selymesebbé / Fotó: Mindmegette
Citrusos zöldborsófőzelék, amelyet a tejszín tesz még selymesebbé / Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj vagy olaj
  • 5 dkg vaj
  • 60 dkg zöldborsó
  • 3 ek. liszt
  • 1 db kezeletlen citrom
  • 1 dl tejszín vagy tej
  • 1/2 csokor mentalevél
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítése:

  1. Egy fazékba kevés olívaolajat öntünk, erre rakjuk a vajat, és alacsony lángon hevíteni kezdjük. Ha felolvadt, jöhet a borsó, ízesítjük sóval, időnként kevergetve pár percig lefedve pároljuk. Ha fagyasztott borsót használunk, akkor 5-7 percig.
  2. Ezután hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, 1-2 percig tovább keverjük, majd felöntjük hideg vízzel vagy zöldségalaplével, és kevergetve felfőzzük.
  3. Amíg felfő, addig lereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a főzelékalaphoz. Miután felforrt, és főzeléksűrűségű lett, hozzáöntjük a tejszínt (használhatunk tejet is), és további 1-2 percig alacsony lángon főzzük.
  4. Ezalatt apróra vágjuk a menta- és petrezselyemleveleket, elkeverjük, és a főzelék el is készült.

Nézd meg videón is, hogyan készül a citrusos zöldborsófőzelék!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.