A borsófőzelék sokunk kedvence, amit készíthetünk friss vagy fagyasztott borsóból. Mi most az alapfőzeléket zöldfűszerekkel és kevés citromhéjjal tettük frissebbé és még ízletesebbé.
Készítsétek el mindenképpen, ha borsóimádók vagytok, a zöldfűszer és citromhéj egészen üdévé varázsolja ezt az alapfőzeléket, garantáltan nem fogtok csalódni! Kiváló feltét hozzá a halfasírt vagy a sima fasírt, de a sült virsli is tökéletes kísérője lehet.
Hozzávalók:
1 ek. olívaolaj vagy olaj
5 dkg vaj
60 dkg zöldborsó
só
3 ek. liszt
1 db kezeletlen citrom
1 dl tejszín vagy tej
1/2 csokor mentalevél
1/2 csokor petrezselyem
Elkészítése:
Egy fazékba kevés olívaolajat öntünk, erre rakjuk a vajat, és alacsony lángon hevíteni kezdjük. Ha felolvadt, jöhet a borsó, ízesítjük sóval, időnként kevergetve pár percig lefedve pároljuk. Ha fagyasztott borsót használunk, akkor 5-7 percig.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, 1-2 percig tovább keverjük, majd felöntjük hideg vízzel vagy zöldségalaplével, és kevergetve felfőzzük.
Amíg felfő, addig lereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a főzelékalaphoz. Miután felforrt, és főzeléksűrűségű lett, hozzáöntjük a tejszínt (használhatunk tejet is), és további 1-2 percig alacsony lángon főzzük.
Ezalatt apróra vágjuk a menta- és petrezselyemleveleket, elkeverjük, és a főzelék el is készült.
Nézd meg videón is, hogyan készül a citrusos zöldborsófőzelék!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.