Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Alapételek

Klasszikus újragondolva: tavaszi, citrusos zöldborsófőzelék

A borsófőzelék sokunk kedvence, amit készíthetünk friss vagy fagyasztott borsóból. Mi most az alapfőzeléket zöldfűszerekkel és kevés citromhéjjal tettük frissebbé és még ízletesebbé.

Készítsétek el mindenképpen, ha borsóimádók vagytok, a zöldfűszer és citromhéj egészen üdévé varázsolja ezt az alapfőzeléket, garantáltan nem fogtok csalódni! Kiváló feltét hozzá a halfasírt vagy a sima fasírt, de a sült virsli is tökéletes kísérője lehet.

Citrusos zöldborsófőzelék, amelyet a tejszín tesz még selymesebbé / Fotó: Mindmegette
Citrusos zöldborsófőzelék, amelyet a tejszín tesz még selymesebbé / Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj vagy olaj
  • 5 dkg vaj
  • 60 dkg zöldborsó
  • 3 ek. liszt
  • 1 db kezeletlen citrom
  • 1 dl tejszín vagy tej
  • 1/2 csokor mentalevél
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítése:

  1. Egy fazékba kevés olívaolajat öntünk, erre rakjuk a vajat, és alacsony lángon hevíteni kezdjük. Ha felolvadt, jöhet a borsó, ízesítjük sóval, időnként kevergetve pár percig lefedve pároljuk. Ha fagyasztott borsót használunk, akkor 5-7 percig.
  2. Ezután hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, 1-2 percig tovább keverjük, majd felöntjük hideg vízzel vagy zöldségalaplével, és kevergetve felfőzzük.
  3. Amíg felfő, addig lereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a főzelékalaphoz. Miután felforrt, és főzeléksűrűségű lett, hozzáöntjük a tejszínt (használhatunk tejet is), és további 1-2 percig alacsony lángon főzzük.
  4. Ezalatt apróra vágjuk a menta- és petrezselyemleveleket, elkeverjük, és a főzelék el is készült.

Nézd meg videón is, hogyan készül a citrusos zöldborsófőzelék!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.